Yamasaki odgovorio Chiesi na grappling izazov

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.07.2017 10:40h Autor:

Chiesa i Yamasaki

Poznati sudac Mario Yamasaki je odgovorio UFC borcu Michaelu Chiesi, kojeg je oštetio u dvoboju s Kevinom Leejom na UFC Fight Night 112 priredbi u lipnju, na njegov izazov na međusobni “grappling” meč.

Chiesa izazvao Yamasakia na grappling meč

Podsjećamo, Yamasaki je zaustavio dvoboj u trenutku kada je Lee imao Chiesu u poziciji “gušenja s leđa”, no bilo je sasvim jasno kako je Chiesa pri svijesti, ali i da nikada nije tapkao. Poraženi UFC-ovac je nakon meča uputio službenu žalbu Atletskoj komisiji Oklahome, no ona je kako to obično biva u ovakvim situacijama, presudila u korist Yamasakija.

Očito iznervirani i isfrustrirani Chiesa je izazao Yamasakija na međusobni “grapppling” meč 30. rujna na Onnit Invitational eventu kako bi testirali zajedno Yamasakijeve kvalitete vrlo naprednog crnog BJJ pojasa (5. stupanj). No, čini se kako sudac i nije posebno zainteresiran za takav scenarij.

“Gledajte, vidio sam trenutak kada je Chiesa zaspao. Može se on žaliti koliko hoće, ali tako se dogodilo. Atletska komisija je već razmotrila prigovor i tu se nema što više reći. Komisija me kontaktirala, ja sam objasnio što se dogodilo, što sam vidio i što sam osjetio. Pogledali su usporenu snimku borbe i nisu našli ništa sporno”, izjavio je u utorak Yamasaki.

Na izazov Chiese je odgovorio negativno. Iako ostavlja mogućnost međusobnog meča ukoliko bi bilo više vremena…

“Imam 53 godine i više ne treniram. Kako bih se borio s njim? I koja je svrha tog meča? Što bi to promijenilo? Što on želi dokazati? Ovo je djetinjasto. Čak i da me uhvati u neki zahvat ili ja uhvatim njega, to neće ništa promijeniti, neće promijeniti ništa što se dogodilo u meču. Tako da ne razumijem smisao…”, objašnjava Yamasaki i dodaje:

“Ako mi da nešto vremena za trening, možemo hrvati. Recite mu da dođe u moju akademiju. Imam 10 akademija širom SAD-a, neka dođe u koju god želi. Ne razumijem što hoće s ovim izazovom? Što želi dokazati? Ako hoće medije, pa već ih je dobio.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI