Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Yamasaki kroz redove priznao grešku u meču Silve i Pratera | Fight Site

Yamasaki kroz redove priznao grešku u meču Silve i Pratera

UFC 03.02.2012 10:08h Autor:

Anderson Silva, Mario Yamasaki i Vitor Belfort

“Griješiti je ljudski i nije sramotno priznati da si napravio grešku i promijenio svoje mišljenje. Smatram da bi bilo idealno kada bi mi suci imali priliku pogledati još jednom neke situacije i kako bi mogli na kraju donijeti i bolju odluku. Borci u UFC-u treniraju toliko naporno i oni to zaslužuju”, izjavio je jedan od najpoznatijih i najboljih UFC-ovih sudaca, Mario Yamasaki koji se nedavno “proslavio” lošom odlukom u meču Erika Silve i Carla Pratera.

Yamasaki je diskvalificirao Silvu zbog nelegalnih udaraca u potiljak, a njegovu odluku kritizirali su UFC-ov komentator Joe Rogan, ali i Dana White, kao i dobar dio svjetske MMA javnosti. Što Yamasaki danas misli o svojoj odluci.

“Silva je pokazao zrelost i dobro razmišljanje. Mogao je napraviti cirkus nakon što je borba završila, no on je shvatio situaciju i ponašao se kao gospodin. On je sjajan dečko. Joe Rogan je radio svoj posao , a moja je greška bila što sam ostao u sredini kavez. Trebao sam se maknuti prije”, objasnio je Yamasaki i dodao:

“UFC-u u Brazilu treba Atletska Komisija s domaćim sucima. Uskoro počinjemo s edukacijom i seminarima, a dovest ćemo i mnoge profesionalce iz SAD-a koji će pomoći specijalizaciji sudaca u Brazilu.”

U međuvremenu je UFC (pošto ne postoji Atletska Komisija u Brazilu) odlučio kako Yamasakijeva odluka ostaje, a Eriku Silvi se piše poraz diskvalifikacijom iako se mnogi slažu kako je odluka bila ipak pre stroga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI