Yamasaki: Ja sam 5. stupanj crni BJJ pojas, Chiesa je zaspao!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.07.2017 13:57h Autor:

Chiesa i Yamasaki

I dalje se vuku repovi oko kontroverznog završetka glavne borbe nedavnog UFC-ovog eventa u Oklahoma Cityju. Podsjećamo, u meču Michela Chiese i Kevina Leeja sudac Mario Yamasaki je prekinuo dvoboj u trenutku kada je Lee držao svog protivnika u poziciji “gušenja s leđa”. Iako Chiesa definitivno nije tapkao, a većina smatra da nije niti pao u nesvijest od gušenja, sudac je odličio reći stop.

Nakon ove u najmanju ruku kontroverzne odluke, Yamasaki je žestoko kritiziran od strane većine MMA aketera te je presuda gotovo jednoglasna da je pogriješio. Ipak, iskusni veteran suđenja se s tim ne slaže te je u razgovoru za Combate potvrdio svoju inicijalnu procjenu.

“Bilo bi mi lakše da sam pustio stvar, ali ja sam peti stupanj crnog BJJ pojasa. Siguran sam da je zaspao. Svatko kaže da nije tapkao, ali niti ne možeš tapkati kada zaspeš, inače bi micao svoje ruke. Ovaj put nisam imao nikakve dileme da je meč gotov. Vidio sam borca koji je u nesvijesti, koji se ne brani i kojem su ruke otkazale”, tvrdio Yamasaki i dodaje:

“Vrlo brzo je došao k svijesti. To je jedan trenutak, ne možete ništa drugo niti napraviti. To je razlog zbog kojeg je nastala rasprava i kontroverza. Dana, kao promotor i odličan poslovni čovjek je u pravu oko svog dijela. On se bavi promoviranjem mečeva. Nemam na to ništa reći. On smatra da Chiesa nije zaspao. Ja se nemam za što pravdati. Što više budem pričao o ovoj odluci, ona će se samo više spominjati.”

Predsjednik UFC-a Dana White je Yamasakija žestoko kritizirao na društvenim mrežama nazvavši ga Mario Mazzagatti po svom drugom omiljenom najlošijem sucu. Yamasakija to nije pogodilo…

“Naviknuo sam se nakon 20 godina iskustva u ovome. To više boli moju djecu, nećake…oni su mladi i pitaju me što se događa. Nema bježanja od ovakvih situacija, jednostavno morate proći kroz njih i riješiti ih”, zaključuje poznati sudac.

Kako sve ne bi ostalo samo na tekstu, sam kraj borbe Chiesa vs. Lee ćemo još jednom podijeliti s vama kako bi mogli još jednom procijeniti tko je u pravu: Yamasaki ili njegovi kritičari…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI