Yair Rodriguez podijeljenom odlukom bolji od Caceresa, sjajni Bermudez briljirao protiv Jasona

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.08.2016 10:18h Autor:

Rodriguez vs. Caceres

Na UFC eventu koji je sadržavao jedan od najduljih “main cardova” ikad, Yair Rodriguez je u glavnoj borbi savladao Alexa Caceresa podijeljenom odlukom sudaca. Najbolji nastup na eventu ipak pripada Dennisu Bermudezu koji je sjajnom izvedbom uvjerljivo savladao Ronnya Jasona.

Promocija za svoj prvi posjet Salt Lake Cityu nije pripremila jaka imena, ali zato su u glavnu borbu stavili dvojac za kojeg se očekivalo kako će ponuditi pregršt akcije i u tome nisu pogriješili. Ova dva izuzetno atraktivna borca gledateljima su pružili 25 minuta zabave zbog kakve su i došli u dvoranu.

Većina borba tako je odrađena u stand upu na distanci koja je odgovarala obojici boraca uz jako puno raznovrsnih i neočekivanih poteza. Dojam je kako je Rodriguez ipak sve to odradio kvalitetnije, pa čak i podijeljena odluka kojoj je dobio borbu će neke sigurno začuditi, jer je sve to izgledalo puno čistije i dominantnije.

Može se reći kako je Rodriguez sigurno dobio drugu i četvrtu rundu i tu nema apsolutno nikakve dvojbe. Prvu rundu bi isto trebalo pripisati Meksikancu, no Caceres je imao jednu rušenje te minutu kontrole, dok je treća runda isto pripadala Caceresu sve do posljednjih minutu i pol, kad je Caceres preuzeo, došao do gornje pozicije i iz full mounta zadao podosta neugodnih udaraca. Peta runda je zapravo bila najbolja za Caceresa, koji je u njoj preuzeo ritam i može se reći kako je nju vjerojatno dobio. No, sudačke kartice ipak su otišle na stranu u globalu boljeg “Pantere”, koji je tako sada na 5-0 unutar UFC-a.

Najbolji nastup eventa sigurno pripada Dennisu Bermudezu, koji je došao do druge pobjede u ovoj godini, čime je potvrdio da je loša 2015. godina iza njega. Protiv Ronya Jasona odradio je svoju možda i najbolju borbu. Kombinacija vrhunskog hrvanja i agresivnog stand upa nešto je na što Brazilac nije imao odgovor. Iako, u trećoj rundi se pojavila prilika za Jasona, kad je napao leđa, no Bermudez se iz toga lako izvukao, došao do uvjerljive pobjede odlukom i prozvao Frankiea Edgara na borbu u svom rodnom gradu, New Yorku.

Jedinu pobjedu prekidom na glavnom programu ostvario je Thales Leites, koji je prvo 13 minuta dominirao nad Chrisom Camozziem, da bi ga onda ugušio. Odličan stand up rat pružili su Santiago Ponzinibbio i Zak Cummings, a Argentinac je u tome ipak bio bolji. Ono što je impresioniralo su brade oba borca, koje su absorbirale veliki broj jakih udaraca. Trevor Smith bio je vrlo dominantan protiv debitanta Joea Gigliotia, a Maryna Moroz je podijeljenom odlukom savladala još jednu debitanticu Danielle Taylor. Ipak, Taylor je potvrdila kako ima što za pokazati u elitnoj promociji.

Uvodni program predvodi je Court McGee, “grinderskom” pobjedom nad Dominiqueom Steeleom, a prije te borbe dogodila su se tri prekida. Marcin Tybura high kickom je nokautirao Pestu, David Teymur je također nokautom savladao Jasona Novellia, dok je Teruto Ishihara nastavio u svom stilu. Nokautirao je Horacia Gutierreza te izjavio kako ide proslaviti sa svojim djevojkama.

Uvodni Fight Pass program pripao je sjajnoj borbi Cuba Swansona i Tatsuye Kawajiria, a Swanson je potvrdio kako još uvijek nije rekao sve u vrhu perolake divizije. Odličan nastup protiv vrlo dinamičnog i aktivnog Kawajiria. Cijeli program otvorila je nova teškaška nada, Justin Ledet. Ovaj boksač prezentirao je impresivno kretanje i kondiciju za jednog teškaša te je taktički nadmudrio drugog debitanta, Chasea Shermana.

UFC Fight Night 92 – Rezultati

Yair Rodríguez def. Alex Caceres – podijeljena odluka sudaca
Dennis Bermudez def. Rony Jason – jednoglasna odluka sudaca
Thales Leites def. Chris Camozzi – SUB (R3 2:58)
Santiago Ponzinibbio def. Zak Cummings – jednoglasna odluka sudaca
Trevor Smith def. Joe Gigliotti – jednoglasna odluka sudaca
Maryna Moroz def. Danielle Taylor – podijeljena odluka sudaca

Court McGee def. Dominique Steele – jednoglasna odluka sudaca
Marcin Tybura def. Viktor Pešta – KO (R2 0:53)
David Teymur def. Jason Novelli – TKO (R2 1:25)
Teruto Ishihara def. Horacio Gutiérrez – TKO (R1 2:32)

Cub Swanson def. Tatsuya Kawajiri – jednoglasna odluka sudaca
Justin Ledet def. Chase Sherman – jednoglasna odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI