WSOF borac otvoreno: Svi u MMA-ju su na sterodima, problem je nemoguće riješiti!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.02.2015 10:36h Autor:

Doping

Malo vas vrlo vjerojatno zna za MMA borca iz SAD-a Andrewa McInnesa (5-1). Oni koji "luđački prate" slobodnu borbu ipak su upoznati s tim da se radi o čovjeku koji će se narednog vikenda sučeliti s bivšim UFC-ovcem Codyjem McKenziejem na WSOF-u 18.

Da je tema nekog članka ovaj meč, teško bi prenijeli njegova razmišljanja o za širu MMA scenu relativno nebitnom dvoboju, no McInnes je u izuzetno zanimljivom intervjuu za BloodyElbow otvoreno progovorio o sterodima u slobodnoj borbi – temi koja proteklih tjedana okupira sve naslovnice MMA medija, ali i temi koju nam može objasniti "iznutra".

Za razliku od većine boraca koja "zakopčana do grla" govori o problemu dopinga, McInnes je otvoren i tvrdi – "nemoguće je dobiti bitku protiv steroida, ona je u startu osuđena na propast."

Zašto ima takav stav?

"Ja sam svjestan da će svaki moj protivnik vjerojatno biti na dopingu. Većina ide tim putem i ja ih ne krivim. Znam koliko teško je trenirati i ostati zdrav te se oporavljati adekvatno za novi trening. Doping je dio MMA-ja i ne vjerujem da će se to ikada promijeniti."

Koje je onda rješenje?

"Ako krenete s oštrijim obračunom, vrlo brzo neće ostati nitko u ovom sportu. Gledajte, samo da testirate ove iz glavnih borbi MMA priredbi, skoro svi bi jebeno pali. Pa postoji razlog zbog kojeg Vitor Belfort u jednom trenutku izgleda kao trkaći konj, a u drugom kao Tom Hanks u filmu "Philadephia the next"."

"To je nešto što je jednostavno prisutno, zašto ne bi vratili stare Pride dane, izbacili težinske kategorije, ubacili likove poput Bob Sappa? Pustite ih sve da se narokaju. To se ionako događa. Čemu voditi rat koji apsolutno nije pobjediv."

McInnes je naveo i primjer…

"Prije ili kasnije svi padnu, ali sve brzo vrate. Jedini za kojeg znam da je na teškim steroidima, a već duže vrijeme je unutra i nije pao, to je Gleison Tibau. Ali on je iznimka. Svi su narokani, a ako su pametni, imaju uz sebe i doktora. Gleison Tibau je dugo vremena u UFC-u, a on je čist primjer teškog korisnika dopinga. Garantiram vam da mu pišalina svjetli u mraku. Ja sam bio valjda u svakoj MMA dvorani na svijetu i on je 100 posto na steroidima. Postoje naravno rijetki primjeri boraca koji nisu poput Mitcha Clarka, ali to je vrlo rijetko."

"Pogledajte Jona Fitcha. Priča da je vegan, a čitavo vrijeme mu igla viri iz guzice. Svi su na steroidima, a i oni koji pričaju da nisu, jesu. Osim mene."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI