Woodleyev plan do kraja godine: Usman, Covington, srednja kategorija…

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.01.2019 09:53h Autor:

Tyron Woodley

Vrlo zanimljive planove do kraja godine ima Tyron Woodley i prema njima bi se UFC-ov prvak velter kategorije trebao u 2019. godini boriti tri puta. Osim toga, iz godine namjerava izaći s dva pojasa prvaka.

Tyron Woodley odradio je kratko gostovanje u showu Ariela Helwanija, gdje je progovorio o borbi koja mu slijedi. U pitanju je UFC 235 event, koji se održava 2. ožujka i borba protiv Kamarua Usmana. Helwani mu je odmah postavio pitanje kako to da je protivnik Usman, a ne Colby Covington.

“To nisu odluke koje ja donosim. Ja sam prvak i moj je posao zaustaviti onoga tko dolazi uzeti ono što je moje. Covington ili Usman, nije bitno, ja moram riješiti sve te momke. Ovo je bilo ono što je UFC odlučio, a ja moram odraditi svoj posao. Moram priznati da mi je žao što mi protivnik nije Colby, ali iz jednostavnog razloga. On je toliko dobar borac koliko se predstavlja i ja želim biti taj koji će ga prvi prebiti. Mislim da bi izgubio od svih ostalih boraca iz vrha, Askrena, Tilla, Usmana, Ponzinibbia, pa sam ja htio biti taj koji će svijetu dati to zadovoljstvo”, rekao je Woodley na prvo pitanje, usput objasnivši zašto je osobno lobirao za Covingtona.

Iduće pitanje odnosilo se na prognozu borbe protiv Usmana. Upitan je što smatra najvećom snagom svog protivnika, a onda je odgovorio da Usmana smatra borcem dobrim u svim aspektima, no da niti u jednom nije bolji od njega.

“Kamaru Usman još uvijek nije spreman za mene. On još nije dovoljno odrastao u ovom sportu da bi se mogao nositi s onim što ću staviti ispred njega. Što će on napraviti, srušiti me? Nadmašiti me na nogama? Udara li jače od mene? Savladati će me strateški na račun borilačkog IQ-a? Kamaru Usman je verzija mene od prije par godina.”

Usmana i Covingtona namjerava riješiti do sredine ljeta, a onda se želi upustiti u nešto što je već ranije spominjao. Srednja kategorija jako mu je privlačna, a prva prozivanja prvaka te kategorije dogodila su se još dok je pojas bio kod Michaela Bispinga.

“Borci srednje kategorije me se također trebaju čuvati. Mogao bih do kraja godine riješiti i vas. Cilj je počistiti velter kategoriju, a onda otići gore i boriti se protiv Kelvina Gasteluma ili Roberta Whittakera, koji god bude prvak. Ionako su obojica velteraši. Velteraši koji ne znaju kako skinuti kilograme.”

Woodley je do sada četiri puta obranio titulu, što je najviše od svih trenutnih UFC prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI