Woodley zbog ozljede otkazao borbu protiv Lawlera

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.05.2019 09:20h Autor:

Lawler vs. Woodley

Tyron Woodley doživio je novu ozljedu i prisiljen je otkazati revanš protiv Robbiea Lawlera, planiran za 29. lipnja. Trenutno nije poznato hoće li Lawler dobiti novog protivnika ili će ova ista borba dobiti novi datum.

Woodley i Lawler trebali su se boriti na UFC on ESPN priredbi, 29. lipnja. Bio bi to revanš borbe iz srpnja 2016. godine s UFC 201, u kojoj je Woodley nokautirao Lawlera i osvojio titulu UFC prvaka velter kategorije. Nažalost, Woodley je ponovno ozlijedio ruku i to toliko ozbiljno da se do borbe neće uspjeti oporaviti.

“Ne znam hoće li pronaći Robbieu novog protivnika ili ćemo dobiti novi datum, no ja moram sačuvati svoju ruku. To je ono čime zarađujem svoj novac. Moram biti siguran u to gdje stavljam ono što mi donosi zaradu”, otkrio je Woodley zaintereiranim medijima povodom otkazivanja borbe pa nastavio:

“Puno sam razmišljao što napraviti i moram ovog puta biti iskren prema sebi. Sve što je potrebno raditi mi je puno teže, a sebe trebam dovesti u poziciju iz koje mogu biti uspješan. Na kraju dana, cilj je vratiti pojas prvaka. I moram se dovesti u najbolju poziciju za to.”

Woodleyu je to trebala biti prva borba nakon što je ostao bez pojasa prvaka od strane Kamarua Usmana. Bilo je to početkom ožujka na UFC 235, a na toj istoj priredbi dogodio se i kontroverzni poraz Lawlera od strane Bena Askrena. “Ruthlessu” je to bila prva borba u 15 mjeseci i drugi poraz u nizu.

Prva borba Woodleya i Lawlera završila je nokautom nakon samo dvije minute borbe, čime je Woodley preuzeo titulu prvaka, koju je kasnije četiri puta uspio obraniti.

Ako ćemo gledati službeni poredak na UFC-ovim ljestvicama, nanzanimljiviji velteraš bez ugovorene borbe je Santiago Ponzinibbio. Ukoliko bi UFC uspio upariti njega i Lawlera, što nije nemoguće jer do eventa je još šest tjedana, ne bi sama priredba kvalitetom puno izgubila.

Ovo je treća glavna borba nekog ovogodišnjeg UFC eventa koja je doživjela otkazivanja nekog borca. Prvo se to dogodilo s UFC 234, gdje je Robert Whittaker samo dan prije borbe otkazao obranu titule. Drugi je event na Floridi, koji je doživio čak dva otkazivanja, ono Paulo Costa i Yoela Romera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI