Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Woodley otkrio kako ima kronični artritis: “Treba mi ustupak UFC-a da bih nastavio karijeru” | Fight Site

Woodley otkrio kako ima kronični artritis: “Treba mi ustupak UFC-a da bih nastavio karijeru”

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.05.2019 11:20h Autor:

Tyron Woodley

Tyron Woodley otkrio je prirodu svoje ozljede zbog koje je bio prisiljen otkazati borbu protiv Robbiea Lawlera. Riječ je o kroničnom artritisu za koji će mu trebati posebna terapiju, za koju će također trebati dobiti neke ustupke.

Woodley (19-4-1, 9-3-1 UFC) se trebao boriti krajem lipnja protiv Robbiea Lawlera na trećem UFC on ESPN eventu. Ipak, tu je borbu bio prisiljen otkazati zbog ozljede. No, čim je s programa uklonjen i Lawler, bilo je jasno kako se ne radi o ozbiljnoj ozljedi te da će borba vjerojatno dobiti novi datum. Woodley je potvrdio da se radi upravo o tome.

“Imam kronični artritis u zglobu. Tu kod palca nalaze se tri zgloba koja služe za hvatanje i držanje. Jedan ima kronični, a jedan djelomični artritis. Postoji par načina kako to mogu riješiti, no to nisu načini koje ćeš upotrijebiti ako i dalje želiš biti aktivan sportaš. To bi mi svakako limitiralo mogućnost hvata”, rekao je Woodley na TMZ Sportsu, a onda je otkrio što bi mu pomoglo:

“Postoji privremeno rješenje kako da riješim problem, osnažim taj zglob i dobijem potrebnu fleksibilnost, a onda deset dana prije borbe bih trebao uzimati injekcije kortizona. Zbog toga ću morati razgovarati s UFC-om da provjerimo koje Savezne države ga dozvoljavaju.”

Kortizon je inače steroidni hormon, vrlo sličan kortizolu. Radi se o hormonu nadbubrežne žlijezde, koji sudjeluje u regulaciji metabolizma ugljikohidrata, masti i proteina. Ovo bi značilo kako bi Woodleyu vjerojatno trebao i ustupak USADA-e, no vjeruje kako to može dobiti, budući da ne postoje dokazi pozitivnog utjecala kortizona na performanse sportaša.

Woodley je još dodao kad se misli vratiti, odnosno koji mu event izgleda kao najbolja opcija. Otkazana borba protiv Lawlera trebala bi dobiti novi datum, a bivši prvak ima ideju.

“UFC 241 u Anaheimu, koji se održava 17. kolovoza mi dobro zvuči. Moj glavni cilj je boriti se i doći u priliku vratiti titulu prvaka”, rekao je. Inače, u pitanju je priredba koju predvode Daniel Cormier i Stipe Miočić.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI