Woodley mijenja kategoriju ako GSP svlada Bispinga: “Ne možeš stalno bježati od mene!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.09.2017 13:37h Autor:

Tyron Woodley & Georges St-Pierre

Tyron Woodley ne namjerava odustati od borbe s Georgesom St-Pierreom.

Iako je nakon UFC-a 214 i Woodleyjevog okršaja s Demianom Maiom predsjednik UFC-a Dana White izjavio da odustaje od borbe između aktualnog prvaka velter kategorije i onoga koji je godinama to bio, “The Chosen One” se pomirio s tim da će GSP prvo u oktogon s Michaelom Bispingom, ali je isto tako vidio još bolju priliku za zaradom ako popularni Kanađanin uspije ugrabiti pojas prvaka u srednjoj kategoriji.

Prilikom razgovora sa Sports Illustratedom, Tyron je izjavio da se slobodno može početi pisati o njegovom prelasku u srednju kategoriju ukoliko GSP pobijedi Bispinga. Iako bi to bila borba izvan veltera, Woodley vjeruje kako bi ga pobjeda u njoj potvrdila kao najboljeg velteraša u povijesti.

“Želio sam se boriti još jednom, bio sam pohlepan. Htio sam pobijediti Demiana Maiu i onda se s GSP-om boriti u studenom u New Yorku. To bi onda bila, natjecateljski gledano, najbolja godina. Nakon pobjede na Georgesom više ne bi bilo sumnje u to da sam ja ‘borac godine’. U tom bih slučaju iza sebe imao pet borbi za titulu u posljednjih 18 mjeseci i postao bih najveći velteraš svih vremena. Nešto poput toga nije pošlo za rukom nikome iz našeg sporta…

Moj šogor me upitao s kime se borim u idućem nastupu i ja sam mu odgovorio da ću preći u višu kategoriju ako GSP pobijedi. Pa ne može stalno bježati od mene.”

Woodley ne bježi ni od potencijalne borbe s Bispingom, a u ovakvoj se situaciji našao jer, kako on tvrdi, u velteru trenutno ne postoji prvi i pravi izazivač za njegov tron.

“Borio bih se i s Bispingom, ali više me privlači susret s Georgesom. Što se tiče veltera, tamo ne postoji prvi izazivač. Borio sam se sa svima njima, zar ne”, zaključio je Woodley.

Podsjetimo kako Woodleyjeve želje baš i ne idu ruku pod ruku s onime što je izjavio GSP koji tvrdi ga u slučaju uspješnog nastupa u Madison Square Gardenu (4. studenog) očekuje borba s privremenim prvakom Robertom Whittakerom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI