Woodley: Ja sam najgore tretirani prvak u povijesti UFC-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.01.2017 17:03h Autor:

Tyron Woodley

“Ja sam daleko najgore tretirani prvak u povijesti UFC-a”, zaključio je UFC-ov velter prvak Tyron Woodley tokom druženja s novinarima promovirajući nadolazeći revanš sa Stephenom Thompsonom na UFC-u 209. Woodley smatra da bi ga UFC mogao puno bolje promovirati, naročito unutar afro-američke zajednice.

“Mislim da sam ja jedini afro-američki borac na rosteru koji može osvojiti tržište. Pogotovo sad kad se Floyd Mayweather umirovio. Ali morate educirati (crnačku) zajednicu. Oni MMA vide kao hrpu ludih bijelaca koji se tuku i tu i tamo ubace kojeg (crnog) brata. Oni to ne vide kao prekrasnu umjetnost miješanih stilova. Ne samo to, već MMA je umjetnost koju si mogu priuštiti. S time u vidu, to je UFC-ov posao.”

Prvak se dotaknuo i rasne problematike među fanovima i smatra da bi od njih dobio više ljubavi da nije crne puti.

“Čim se dotaknem rase u sportu, odmah sam rasist. Mogu istaknuti nekoliko činjenica: Niti jednog prvaka nisu tretirali kao mene. Ne kažem da Thompsona više podupiru, ali on ima nekih fanova koji su prešli granicu. Nije to njegova krivica. Ne kažem da je u njemu problem, budimo jasni. Njega stvarno poštujem i u prijateljskom smo odnosu. Ali stavimo karte na stol. Stvarno je stvarno. Da imam drugačiju put mislim da bi me fanovi drugačije tretirali.”

Woodley smatra da ga je UFC mogao dići na idući nivo popularnosti na UFC 205 priredbi u New Yorku gdje je mogao privući i sasvim fanove iz sasvim novih krugova. Osim toga, “Odabarni” smatra da ima sve karakteristike potrebne da postane velika zvijezda protiv Conora McGregora, ili Ronde Rousey.

“Određeni borci pokažu UFC-u i fanovima da su marketinški više iskoristivi i onda ih UFC pogura. Ja sam muž, otac četvero djece. Vlasnik dvorane. Ja sam glumac. Analitičar. Kaskader. Ja sam kršćanin. Imam sve, koju god kategoriju izaberete. Odrastao sam u siromašnom kvartu okružen bandama u 14-članoj obitelji i odlučio sam biti uspješan. Što se na meni ne da marketiški iskoristiti? Borim se vraški dobro. Nikad u životu nisam koristio sredstva za poboljšanje izvedbe…zašto me ne žele promovirati?”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI