Woodley brani titulu na UFC 228 protiv Tilla, Covington ostaje bez privremenog naslova

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.07.2018 10:31h Autor:

Woodley i Till

UFC 228 dobio je glavnu borbu na svom programu, a biti će to borba za titulu prvaka velter kategorije između Tyrona Woodleya i Darrena Tilla.

To bi značilo da Woodley neće braniti titulu protiv privremenog prvaka Colby Covingtona, što samo daje potvrdu tome kako uvođenje tog privremenog pojasa nije imalo nikakvog smisla. Naime, čim krene borba između Tilla i Woodleya, koja će se dogoditi 8. rujna, Covingtonu će službeno biti oduzet privremeni pojas koji je osvojio prije samo mjesec i pol dana na UFC 225 eventu, kad je savladao Rafaela Dos Anjosa.

Covington nije u stanju boriti se protiv Woodleya budući da se ovih dana podvrgnuo operaciji nosa, a prvak je tražio borbu upravo za 8. rujna i spomenuti event u Dallasu. Pošto je Till bio slobodan, on je prihvatio poziv i tako je službeno postao drugi britanski izazivač u velter kategoriji, nakon Dana Hardya, koji je titulu napao u ožujku 2010. godine, kad je poražen od Georgesa St-Pierrea.

25-godišnji Till (17-0-1, 5-0-1 UFC) je trenutno unutar niza od četiri pobjede, gdje je posljednja ona koju je ostvario na domaćem terenu u Liverpoolu, kada je sudačkom odlukom bio bolji od Stephena Thompsona. Činjenica da je pao vagu nije mu uzrokovala probleme na ljestvici kategorije, gdje je skočio sa sedmog na drugo mjesto, a očito je kako mu ne šteti niti po pitanju borbe za titulu. Ipak, ovog puta će morati bolje pripaziti na svoje kilograme. Uostalom, na primjeru Yoela Romera vidio je da pad za samo 90 grama može dovesti do toga da se više ne boriš za titulu.

Woodley se ove godine još nije borio, odnosno posljednji nastup bilježi još iz srpnja prošle godine, kada je savladao Demiana Maiu, što je ujedno bila njegova treća uspješna obrana titule. Ova borba predvoditi će rujanski event, na kojem se nalazi još jedan duel za titulu, onaj između Nicco Montano i Valentine Ševčenko, u ženskoj muha kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI