Wonderboyev otac: Neka Till prvo prođe kroz par ubojica kao što smo mi morali

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.11.2017 18:58h Autor:

Stephen Thompson

Čini se kako bi Dana White mogao imati malih problema u ostvarenju svojih planova o borbi Stephena Thompsona i Darrena Tilla u Engleskoj. Iz Wonderboyevog tima baš i nisu oduševljeni tom borbom, odnosno smatraju da Till mora odraditi još nekoliko ozbiljnih borbi prije nego se može boriti protiv drugoplasiranog borca na ljestvici izazivača.

Thompson se nalazi na drugom mjestu ljestvice izazivača te borba protiv Tilla svakako ima smisla ako ćemo gledati na to da su u pitanju dva uzbudljiva stand up borca. Što se tiče spomenutog rankinga, tu stvari stoje ipak malo drugačije, a toga su svjesni u timu Stephena Thompsona. Njegov otac, koji mu je ujedno i trener, je rekao nešto o borbi protiv Tilla i tome koliko je zapravo blizu ostvarenje planova Dane Whitea.

“Nismo još s nikim razgovarali o Tillu, ne razumijem kako se piše o tome kao da je dogovorena stvar. Što se tiče Tilla, mislim da on ipak još mora proći kroz red velteraških ubojica, kao što je Wonderboy morao da bi došao do vrha”, rekao je Thompson stariji.

On smatra kako nije u redu njegovog sina davati kao protivnika nekome tko bi pobjedom sebi olakšao put ka vrhu, dok u slučaju poraza, ako računamo na njegovu mladost, ne bi doživio velik pad. S druge strane, Thompson protiv Tilla nema puno toga za dobiti, ali u slučaju poraza bi mogao pasti daleko izvan kruga boraca koji konkuriraju za titulu, što je njemu zapravo i krajnji cilj.

“Želimo se boriti tako da idemo prema naprijed, Robbiea Lawlera prozivamo još prije nego smo se prvi put borili protiv Woodleya, a nismo dobili nikada odgovor. Zašto, zašto nitko ne želi s nama razgovarati o nečemu takvom? Nitko iz UFC-a, nitko iz Lawlerovog tima. Stephen je odradio jednu od najuzbudljivijih borbi godine, kada se na UFC 205 prvi put borio protiv Woodleya i ta borba je zapravo ukrala show večeri. Druga borba je prva uspavanka, ali samo zbog toga što ga je Woodley pratio i čekao kroz pet rundi. Iako, prihvaćamo svoju odgovornost za to, jer nismo dovoljno puta povukli okidač i to nas je koštalo pobjede. No, problem je što imamo dojam kako smo nakon te borbe u potpunosti uklonjeni iz borbe za izazivača. Što se dogodilo s rankingom?”, pita je Thompson.

Njegov sin je u uzvratu protiv Woodleya bio na manje od minute od vjerojatno osvajanja titule prvaka, no onda se dogodio trenutak nepažnje i knockdown, koji je Woodleyu donio rundu te na kraju i pobjedu većinskom odlukom sudaca. Problem za Thompsona je taj što će teško izboriti treću borbu protiv Woodleya, dok god je on na čelu ove divizije, nakon što ga u dva pokušaja nije uspio savladati. Pa koliko god on u obje te borbe bio blizu pobjede.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI