Wonderboy želi na UFC 217 protiv Masvidala ili Lawlera

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.08.2017 13:20h Autor:

Jorge Masvidal i Stephen Thompson

Stephen “Wonderboy” Thompson spreman je za povratak te je izražio želju za nastupom u Madison Square Gardenu na UFC 217. Kao idealne protivnika vidi Jorgea Masvidala s kojim je već razgovarao o tome, ali i bivšeg prvaka Robbiea Lawlera.

Nakon nesretnog poraza u borbi za titulu protiv Tyrona Woodleya, na UFC 209 eventu, Stephen Thompson bio je na prisilnoj pauzi. Morao je operirati koljeno, pa se tek nedavno vratio punim treninzima. Ipak, nije odmah dobio dozvolu liječnika za dogovaranje iduće borbe, pa je to neko vrijeme bilo na čekanju, iako je on još u lipnju govorio kako je spreman razgovarati s UFC-om povodom povratka u kavez. Sada je napokon prošlo i to te se nada uskoro imati ugovorenu borbu, odnosno potvrđen datum idućeg nastupa, kao i ime protivnika.

“Da, napokon su mi liječnici dali dozvolu, odnosno u srijedu su mi dozvolili puni napor. Sada se u potpunosti vraćam normalnom životu i karijeri. Treniram i moći ću se boriti u studenom, to mi je neki plan. Jorge i ja smo već verbalno izrazili želju za međusobnom borbom, no ništa o tome nisam čuo od UFC-a. No, vjerujem da će oni biti zainteresirani za tu borbu. Već sam pet ili šest mjeseci izvan stroja, a osjećam se kao da je zauvijek. Ne mogu dočekati da se vratim i ponovno radim ono što volim. Nadam se kako ćemo se Jorge i ja uskoro naći na UFC 217 programu”, izjavio je.

Kaže kako je to borba koju želi, no također razmišlja i o jednom protivniku s kojim se odavno želi iskušati. Riječ je o bivšem prvaku Robbieu Lawleru, koji se prošli mjesec vratio nakon također duge pauze.

“Volio bih se borio protiv Lawlera. To je bio moj plan odavno, još prije nego što je došlo do toga da se za titulu borim protiv Woodleya. Robbie je obranio titulu najviše puta nakon Georgesa St-Pierrea. Dugo sam bio fokusiran na njega, pa bi bilo sjajno i odraditi tu borbu. No, rekao sam Masvidalu da ću se boriti protiv njega, verbalno smo dogovorili i ne želim prekršiti taj dogovor. Isto tako, čujem kako će se Robbie vjerojatno idući boriti za titulu, a to on i zaslužuje. Tako da, ja ovog trenutka imam samo Jorgea Masvidala u vidu.”

Masvidal je u svojoj posljednjoj borbi podijeljenom odlukom poražen od Demiana Maia. Maia je tako dobio priliku napasti titulu, a to je i napravio prije dva tjedna, kada je poražen od Tyrona Woodleya. Budući da je Masvidal bio vrlo blizu trijumfa u toj borbi, on vjeruje da mu je jedna pobjeda protiv Top 3 borca dovoljno da on budu idući izazivač. Upravo bi Stephen Thompson mogao biti taj te je zato i Masvidal izuzetno zainteresiran za tu borbu. Na UFC-u je da ju dogovore.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI