Wonderboy Thompson taktički uništio MacDonalda, impresivni Cerrone i JoJo Calderwood

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.06.2016 10:30h Autor:

Thompson vs. MacDonald

Stephen ‘Wonderboy’ Thompson nastavlja s impresivnim nastupima, a ovaj gdje je kroz pet rundi apsolutno izdominirao Rorya MacDonalda trebao bi mu napokon osigurati napad na pojas velter prvaka. Vrijedi pohvaliti impresivne nastupe Donalda Cerronea i Joanne Calderwood.

Rijetko tko je vjerovao u pobjedu Thompsonu, odnosno očekivalo se kako je postigao svoj maksimum te da Rory MacDonald nije ispit koji on može apsolvirati, no dokazao je upravo suprotno. Nije dozvolio da njegova pobjeda bude ugrožena niti u jednom trenutku borbe te je došao do uvjerljive pobjede nakon pet rundi borbe.

Pet rundi borbe koja nije bila baš svakome zanimljiva, posebno u prve dvije dionice. Borci su bili podosta oprezni, a držanje distance više je odgovaralo Thompsonu, poznatom po preciznim i ubojitim kickovima. Taktički je jako dobro pripremio situacije kad će se MacDonald probati približiti te je tu također kvalitetno odgovarao na svaki pokušaj. Većinom je svih pet rundi izgledalo isto, no Thompson je znao da ne smije dozvoliti promjenu tempa koji mu je odgovarao.

U tome je i uspio, iako je MacDonald pokazivao više što je borba prolazila, no to nije bilo niti približno dovoljno, pa je pred svojim navijačima doživio podosta bolan poraz, posebno ako gledamo na važnost ove borbe. Dva suca su Thompsonu dala svih pet rundi, dok je jedan bio velikodušan prema Roryu, dodijelivši mu dvije.

Donald Cerrone je u sunaslovnoj borbi pokazao kako bi mu velter kategorija mogla biti stalna stanica, jer je u potpunosti dominantno došao do pobjede nad jednim od najčvršćih boraca kategorije, Patricka Cotea. Nakon dvije runde akcije, u trećoj je došla akcije, i to kod trećeg knockdowna u borbi. Tog puta je Cerrone, za razliku od prva dva, uspio uhvatiti dobru ground n’ pound poziciji, koja je suca prisilila na prekid.

Borbu večeri odradila su dva beskompromisna poluteškaša, Steve Bosse i Sean O’Connell. O’Connell je bio bolji u prvi rundi, a sredinom nje je kanadskog borca poslao na pod, no nije ga uspio završiti. Sličnu situaciju, ali obrnutih uloga, vidjeli smo u drugoj rundi, dok je najizjednačenija bila ona treća, gdje su oba borca napadala i tražila prekid. Iako je bilo uistinu teško presuditi, sva tri suca su posljednju dionicu dali Bosseu, koji je tako došao do svoje druge pobjede u nizu.

Možda najimpresivniji nastup, pored onog Thompsonovog, imala je Joanna Calderwood, koja je potvrdila kako bi trebala biti ozbiljna kandidatkinja za naslov u muha kategoriji, ukoliko ju promocija službeno uvede. U jednoj zanimljivoj borbi protiv Valerie Letourneau, djevojke iz Škotske je pokazala izuzetno zanimljive stand up vještine, a uspjela je na kraju slaviti i prekidom u trećoj rundi, nakon što je jednostavno ubila volju kod kanadske borkinje, koja jednostavno više nije mogla, nego se samo predala.

Na glavnom programu još se našla borba Olivier Aubin-Merciera i Thibauld Ghoutia, a mladi kanadski borac došao je do pobjede gušenjem u trećoj rundi.

Vrlo zanimljivi uvodni program obilježila je nova pobjeda prekidom Mishe Cirkunova, Krzysztof Jotko je potvrdio kako je vjerojatno najveći europski potencijal, i to ekspresnim nokautom protiv Tamdana McCrorya, a Elias Theodorou je odlukom došao do pobjede nad Samom Alveyem. Povratničku pobjedu napokon je upisao Ali Bagautinov, a još su slavili Randa Markos, Colby Covington i Leandro Silva.

UFC Fight Night 89 – Rezultati

Stephen Thompson def. Rory MacDonald – jednoglasna odluka sudaca
Donald Cerrone def. Patrick Côté – TKO (R3 2:35)
Steve Bossé def. Sean O’Connell – jednoglasna odluka sudaca
Olivier Aubin-Mercier def. Thibault Gouti – SUB (R3 2:28)
Joanne Calderwood def. Valérie Létourneau – TKO (R3 2:51)

Jason Saggo def. Leandro Silva – podijeljena sudačka odluka
Misha Cirkunov def. Ion Cutelaba – SUB(R3 1:22)
Krzysztof Jotko def. Tamdan McCrory – KO (R1 0:59)
Joe Soto def. Chris Beal – Submission (R3 3:39)

Elias Theodorou def. Sam Alvey – jednoglasna odluka sudaca
Randa Markos def. Jocelyn Jones-Lybarger – jednoglasna odluka sudaca
Colby Covington def. Jonathan Meunier – SUB (R3 0:54)
Ali Bagautinov def. Geane Herrera – jednoglasna odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI