Wonderboy očekuje 15 minuta rata protiv Cotea

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.09.2014 19:01h Autor:

Stephen Thompson

Jedna od borbi iz drugog plana UFC 178 eventa, no također i jedna od onih koju MMA sladokusci s nestrpljenjem iščekuju, je ona između Stephena 'Wonderboya' Thompsona i Patricka Cotea. Wonderboy je rekao kako vrlo cijeni Cotea te da očekuje 15 minuta pravog rata.

Stephen Thompson (9-1, 4-1 u UFC-u) u subotu će nastupiti po drugi put ove godine u UFC-u. Nakon briljantne pobjede protiv Roberta Whittaker je, nažalost, uslijedila ozljeda, no sad je spreman. Sastaje je s Kanađaninom Patrickom Coteom (20-8, 7-8 u UFC-u), koji je unutar niza od tri UFC pobjede, odnosno dvije otkad se spustio u velter kategoriju. 

"Patrick Cote je sjajan borac i dugo je ovdje. Borio se s nekima od najboljih boraca na svijetu i jako dobro poznaje ovu igru. Mislim da je napravio dobar potez spustivši se u velter, jer je bio premal za srednju kategoriju. Jako je snažan i u sjajnoj kondiciji. Moram se čuvati njegovog stand-upa i mislim kako će to biti rat kroz tri runde."

Zanimljiva je najava borbe od 15 minuta, posebno kad se zna da je Wonderboy kickboksač poznat po svojim sjajnim udaračkim tehnikama te nokautima, kojima je došao do pet pobjeda u karijeri.

"Naravno da ga želim nokautirati, ali teška borba kroz tri runde je ono za što se pripremam. Naravno da sam borac koji uvijek cilja na to da završi protivnika, no to ako dođe, bit će super, ali ono što ja očekujem, za što treniram i za što sam spreman je teških 15 minuta, u kojima moram biti bolji borac od njega."

Thompson je imao sjajnu karijeru u kickboksu, gdje je bio velika zvijezda World Combat Leagua te još nekim američkim organizacija, a u MMA je došao prije nešto manje od četiri godine, s 20-0 skorom u profesionalnom kick boksu.

"Kasno sam došao u ovaj sport, sada mi je 31 godina, no ja vjerujem kako je ovaj sport mentalne prirode i dok me god moje tijelo sluša i dok je god u ovako sjajnom stanju u kakvom je sada, borit ću se. Ne osjećam koliko sam star, osjećam se puno mlađi nego što jesam i vjerujem kako su moje najbolje godine ovdje."

Jedini poraz u karijeri doživio je od Matt Browna. No, za razliku od većine boraca unutar Brownove serije od sedam pobjeda, Thompson nije nokautiran, nego je izdržao 15 minuta, a oba borca su na kraju bila nagrađena i bonusom.

"Kad sam se borio s Mattom Brownom znao sam da je zvijer, i kad gledam unazad, mislim da tad nisam trebao prihvatiti tu borbu, jer nisam bio spreman. No, bila je to i dobra stvar, vidio sam gdje stojim u tom trenutku i na čemu trebam dalje raditi. Bilo je to dobrih 15 minuta, nije me lako savladao, a i proglašena je borbom večeri. Mislim kako sam sad napredovao i volio bih se ponovno sastati s njim, jer je sjajan borac, prava zvijer."

Dodao je još nešto o Brownu i tom potencijalnom meču.

"Matt Brown je moj jedini poraz, bila je dobra borba i iz tog razloga želim to odraditi ponovno, jer je u prirodi borca da se želi osvetiti za poraze. A i pobjeda protiv njega bi mi bio veliki korak prema vrhu. Prva borba mi je otvorila oči, dodatno sam radio u borbi na podu, kao i u obrani. Taj poraz je od mene učinio boljeg borca, onog kakav sam danas i želim to prezentirati Brownu."

Borba Cotea i Thompsona nalazi se na uvodnom programu subotnjeg UFC 178 eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI