“Wonderboy”: Mislim da sam bio bolji u četiri runde!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.05.2018 10:40h Autor:

Stephen Thompson (screenshot)

Kada su suci jednoglasnom odlukom proglasili njegovog protivnika Darrena Tilla pobjednikom okršaja u Liverpoolu, uvijek korektni Stephen Thomspon je srdačno zapljeskao. Nije gestikulacijom dao do znanja da se ne slaže s odlukom koja je podijelila MMA javnost. No, “Wonderboy” je u prošlosti, u više navrata, pokazao sportsku i ljudsku veličinu.

Ipak, na press konferenciji koja je uslijedila, Thompson je priznao kako je vjerovao da je bio bolji u ovom meču i da je zaslužio pobijediti.

“Mislio sam da sam bio bolji u četiri runde. Možda bi to bilo malo pre kontroverzno, ali tri onda. Ne znam. Smatrao sam da sam ga udarao i dobro izlazio. Jedini udarac kojim me pogodio je bio onaj u petoj rundi, ali osim toga, sve je bilo vrlo blizu. Osjećao sam se ugodno u meču. Shvatio sam koliko je ogroman, pa sam znao da se moram kretati i bježati”, iskreno će Thompson  te dodaje:

“Znao sam da će biti blizu, ali sam mislio da ću ja biti taj koji je pobijediti. Velik je momak, teško mu je ostati jako pokretan. Zato ide prema naprijed, ne miče se. Tvrd protivnik!”

Nakon vrlo izjednačenog meča, u petoj rundi borac iz Liverpoola je uspio pogoditi lijevom rukom iza uha Thomspona koji je na trenutak izgubio tlo pod nogama. Upitan koliko je teško bio uzdrman “Wonderboy” odgovara:

“Bio sam ošamućen oko minute. Definitivno me dobro pogodio. Uspio je udarac plasirati u potiljak. Pao sam, ali već ranije sam se našao u ovakvim situacijama, dobro sam se oporavio, odmah sam se dignuo na noge, tako da nisam bio previše uzdrman, više ošamućen. Noge su me malo izdale, ali sam ukupno bio ok. Nije da mi se zamračilo ili nešto tako. Završio sam na kraju rundu sasvim u redu. Hvala bogu da imam tvrdu glavu.”

Kakvo mišljenje ima o Tillu nakon što je s njim odradio pet rundi?

“Dobar je borac. Očekivao sam da će biti malo agresivniji, nego što je zapravo bio. Dosta je čekao, ali je išao naprijed. Svaki put kada bih krenuo on je jednostavno stao ispred mene. Ogroman je.”

“Znao sam da ga neću moći gurnuti unatrag, tako da sam morao igrati igru. Ako se tako mogu izraziti. U prvoj rundi me dobro pogodio u koljeno što me malo zaledilo i poremetilo mi planove. Posebno kada govorimo o udarcima nogama. Nisam bio siguran na vlastitim nogama nakon tog udarca. Ukupno gledano, jako je dobar borac. I vrlo je čvrst”, dodaje.

Na kraju je neizbježno pitanje bio pad na službenoj vagi Darrena Tilla. Je li to utjecalo na konačni ishod i žali li zbog odluke da svejedno nastupi u Liverpoolu?

“Iako nije uspio proći vagu, ovo je njegov grad i volim što sam bio ovdje. Volim ovaj sport, volim pružiti dobru predstavu za ljude koji su došli gledati i koji nas podupiru. To je ono čime se bavim”, zaključuje Thompson kojem je ovo bio tek treći poraz u karijeri. Prva dva su stigla od Matta Browna i Tyronea Woodleyja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI