Winkeljohn: Holm je namjerno bila rezervirana u prijašnjim mečevima!

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.11.2015 10:42h Autor:

Mike Winkeljohn i Holly Holm

Ljubitelji MMA borbi još uvijek analiziraju meč između Ronde Rousey i Holly Holm u kojem je do tog trenutka nedodirljiva Rousey doživjela težak nokaut i ostala bez naslova. Neke je stvari pojasnio i trener nove UFC prvakinje u bantam kategoriji Mike Winkeljohn.

Mike Winkeljohn dugogodišnji je trener Holly Holm te je iznio svoja razmišljanja o meče koji je održan prošlog vikenda na UFC-u 193. Winkeljohn je mišljenja da Ronda Rousey nije nužno pogriješila kad je agresivno krenula te da je Holm do pobjede došla jer je inteligentnija borkinja.

"Ronda je emotivna borkinja i pritiskom je znala razbiti svoje protivnice u prijašnjim mečevima. No, Holly je na drugoj razini kad govorimo o inteligenciji.", izjavio je Winkeljohn.

Upravo ta inteligencija koristila je Holm u meču s protivnicom koja je napadala drsko i na granici arogantnosti te je dozvoljavala Rondi Rousey da ju napada kontrolirajući distancu.

Winkeljohn nije iznenađen konačnim rezultatom već brzim završetkom meča te je naglasio da je Holm bila rezervirana u ranijim borbama kako ne bi otkrila sve svoje kvalitete.

"Rad nogu uvijek je za Holly bio ključ uspjeha. Namjerno se suzdržavala te skrivala neke stvari u prijašnjim borbama. Sve je to bio dio plana. Znali smo da će jednog dana doći do borbe s Rondom, a Holly je pokazala zašto je trenutno najbolja na svijetu."

Winkeljohn je dodao kako je ključni trenutak meča bio izbjegavanje armbara nakon dvije minute borbe.

"Uvijek je strašno kad vas netko dovede u poziciju iz koje znate da završava borbe, ali bili smo sigurni da će se izvući te je to i učinila."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI