Whittaker otkrio kada se vraća i prokomentirao meč Gastelum vs. Adesanya: “Progurali su se preko reda…”

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.02.2019 15:47h Autor:

Robert Whittaker

UFC prvak Robert Whittaker zaista nema sreće s ozljedama. Posljednjih godina ga gledamo jako rijetko ili gotovo nikako, a novu ozljedu je pretrpio uoči meča protiv Kelvina Gasteluma koji smo ranije ovog mjeseca trebali pratiti na UFC-u 234 u Australiji. Bolje bi bilo reći da se radilo o bolesti jer je Whittakeru dijagnosticirana hernija i dodatni problemi u probavnom sustavu.

Koliko dugo bi Whittaker trebao izbivati nakon neugodne operacije? U ovom trenutku se ne zna, iako liječnici tvrde da povratak nakon ovakve operacije nije moguć prije lipnja. Realnije bi bilo očekivati UFC prvaka u akciji u srpnju ili čak kolovozu. U razgovoru za ESPN Australac je potvrdio ovakve procjene.

“Rekli su da za dva tjedna mogu ponovno početi hodati, a onda za još četiri tjedna da mogu početi trenirati i kretati se. Tako nešto. Moram ići korak po korak, vidjet ćemo kako će se dalje stvari razvijati”, izjavio je Whittaaker te je dodao:

“Glavna stvar je da ne smijem ništa dizati. Crijeva i trbuh su mi izrezani i zašiveni, tako da je u tome problem.”

UFC je odlučio ovaj put ne čekati više svog prvaka, nego će na UFC-u 236 organizirati dvoboj između Gasteluma i Adesanye za privremeni naslov prvaka.

“Ja sam planirao povratak u kolovozu, ali u ovom trenutku zdravlje je moj prvi prioritet. Nikada si nisam stvarao pritisak kada se moram vratiti. To je jedna od onih stvari koje ne smiješ brzati. U ovom trenutku cilj je oztraviti, kada ću biti bolje ću početi trenirati, a onda ću se početi boriti kada budem mogao. Tako da vjerujem da je kolovoz realan za povratak. Sada će dati Gastelumu i Adesanyi da se međusobno bore, a kada ja budem spreman obračunat ću se s njima”, dodaje Australac.

Whittaker nema ništa protiv privremenog prvaka. Dapače…

“Sretan sam zbog njih dvojice. Mislim da je to dobro, to je dobro za obojicu. Mislim da su malo preskočili red, zato mi je žao zbog nekih drugih srednjaša koji su to više zaslužili, zbog tih top boraca. Ali mislim da je dobra ideja da se bore međusobno. Trebam malo vremena da se vratim i da se obračunam s njima”, zaključuje UFC prvak u srednjoj kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI