Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Whittaker će odbiti boriti se protiv Romera ukoliko ovaj padne vagu | Fight Site

Whittaker će odbiti boriti se protiv Romera ukoliko ovaj padne vagu

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.03.2018 17:50h Autor:

Whittaker vs. Romero

Robert Whittaker glasno je razmišljao o problemu padanja vage kod UFC boraca, posebno se referirajući na svog idućeg protivnika, Yoela Romera.

Whittaker će svoju prvu obranu titule imati 9. lipnja u Chicagu, gdje će ga čekati borac preko kojeg je i došao do pojasa, Yoel Romero. Kubanac je tu priliku izborio savladavši Lukea Rockholda, koji je bio planirani Whittakerov protivnik za obranu, no ozljeda prvaka dovela je do toga da su se Rockhold i Romero borili za privremenu titulu. Romero nije zadovoljio potrebne kilograme za tu borbu te nije osvojio spomenuti pojas, no borbu za prvaka je. Borbu za koju će morati zadovoljiti 84 kilograma, posebno ako ne misli razljutiti svog protivnika.

“Ne razumijem borce koji prihvaćaju boriti se nakon što im protivnik padne vagu. Ako netko misli doći na vaganje s 87 kilograma ili 86, koliko god da je Romero imao, zašto ja ne bih došao s 95 kilograma, gdje je tu razlika? Tada obojica ne bi prošli vagu, obojica bi ispali neprofesionalni i to je to. A samo skidanje kilograma itekako ima utjecaja na borbu”, prokomentirao je Whittaker ovaj u posljednje vrijeme redovni problem.

Ukoliko Romero ne prođe vagu za njihovu borbu, ona ne bi bila za titulu, no Whittaker se odmah ogradio od cijele situacije te je potvrdio kako se ne misli niti boriti s protivnikom koji nije odradio svoju dužnost.

“Mislim da je nezadovoljavanje potrebnih kilograma najgora neprofesionalna stvar koji jedan borac može napraviti. Meni je to jednako kao da se nije niti pojavio na borbi. Dakle, ukoliko netko nije prošao vagu, neću se boriti protiv njega. Taj me ne zanima, dati ću priliku nekome tko može odraditi ono što je njegov posao.”

Mnogi smatraju kako u posljednje vrijeme borci taktički padaju vagu pred bitne borbe, budući da se vidjelo kako do sada to nije imalo prevelikih konzekvenci. Josh Emmett je unatoč padu vagu skočio na peto mjesto perolake kategorije, nakon pobjede protiv Ricarda Lamasa, a bilo je još sličnih, ali manje drastičnih primjera. Romero je tako jedan od onih koje optužuju da je taktički skratio svoj proces rezanja kilograma, da bi se manje potrošio te kako je to odigralo izuzetno važnu ulogu u borbi protiv Rockholda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI