Whittaker analizirao GSP-a: Nikada nije bio ovako spor, ali fantastična inteligencija je još uvijek tu

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.11.2017 17:17h Autor:

Robert Whittaker

Robert Whittaker spreman je boriti se protiv Georgesa St-Pierra, iako je otkrio kako je Kanađanin zapravo njegov najveći borilački uzor. Uz to je analizirao borbu njega i Bispinga, odnosno ono što je vidio da je kod GSP-a drugačije.

Nakon što su se Whittaker i GSP susreli u backstageu nakon UFC 217 event, Whittaker je otvoreno u kameru priznao kako mu je GSP nevjerojatno drag i da se nada da se neće morati boriti protiv njega. No, na kraju ipak kaže kako bi mu to bila čast, a usput je ispričao kako je iz prvih redova doživio GSP-ovo osvajanje pojasa prvaka, odnosno pobjedu protiv Bispinga.

“Taj sam kraj bio je nevjerojatan, bio sam na nogama i još uvijek me drži dojam te borbe. Nabrijan sam i ne mogu dočekati da se vratim kući i bacim na posao. A sve je bilo neopisivo riječima. Bio sam njegov ogroman fan još dok sam bio puno mlađi nego sada, pa i kada sam se borio u velteru. Svaki velteraš na svijetu sanja postati nešto kao što je on. Imati privilegiju boriti se protiv njega bilo bi ispunjenje sna”, rekao je australskim medijima.

Whittaker je po mišljenju mnogih zapravo pravi prvak srednje kategorije, nakon uvjerljivih pobjeda protiv Jacarea Souze i Yoela Romera te mnogi na GSP-a, iako je zapravo vlasnik pravog pojasa, gledaju sada kao na potencijalnog izazivača. Naravno, ukoliko ostane u srednjoj kategoriji, kao što je najavio Dana White. Prokomentirao je 26-godišnji Australac situaciju i ono što je vidio od GSP-a u borbi.

“Da budem iskren, izgleda je sporiji nego ikad. No, on je nevjerojatno vješt i fantastična inteligencija je i dalje tu. Činjenica je da u ovoj kategoriji udara snažnije, no ja udaram snažno i brzo. Puno snažnije i brže od Bispinga, a također sam i defenzivno bolji, tako da mi borba protiv njega, s te strane izgleda dobro. Spreman sam čekati da vidim kako će se stvari razviti, borba s takvom legendom vrijedne je čekanja, on je legenda i ja to apsolutno respektiram. Ukoliko ostane u ovoj kategoriji, ukrstiti ćemo rukavice. Ukoliko se spusti u velter, veliki broj boraca postaju potencijalni protivnici.”

Whittaker se nije borio od srpnja, kada je savladao Yoela Romera, no kao što je sam izjavio, mlad je i nigdje mu se ne žuri. Borba protiv St-Pierrea svakako bi bila spektakl koji svi želimo pogledati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI