White žestoko: “Ego je uništio Ngannoua, i sam sam imao s njim nekoliko sukoba! Sada se raspada!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.07.2018 10:27h Autor:

Francis Ngannou

UFC i Francis Ngannou više nisu “u velikoj ljubavi”… To je sasvim jasno kada čujete izjavu čelnog čovjeka elitne promocije nakon što su Ngannou i Derrick Lewis odradili jedan od najgorih mečeva u povijesti UFC-a na velikoj PPV priredbi proteklog vikenda u Las Vegasu.

Lewis je bacao malo udaraca, ali Kamerunac nije bacao uopće. Na prste dvije ruke su se mogli prebrojati pokušaji, a na prste jedne pogoci. I to doslovno…

Upitan koji je razlog tako očajnog meča, koji je trebao biti šlag večeri na UFC-u 226, White otkriva malo širu sliku odnosa s kamerunskim nokauterom.

“Mislim da je kod nas jako brzo ovdje eksplodirao, očito da ga je meč protiv Alistaira Overeema katapultirao. Svi su odjednom pričali o njemu”, tumači White i dodaje:

“Mislio sam da će on biti naš sljedeći veliki borac. Ali ga je onda obuzeo ego. I to gadno. Mogu vam reći apsolutno da ga je ego potpuno preuzeo. A čim vam se to dogodi u ovom poslu, vidite što vam se dogodi. Počnete se raspadati.”

Predsjednik UFC-a otkriva da je i sam imao osobne sukobe s njim oko nekih pogleda.

“I sam sam imao nekoliko osobnih sukoba s njim, kao i drugi ljudi u našoj organizaciji. Njegov ego  je jednostavno bio izvan kontrole”, otkriva White i dodaje:

“Prije meča sa Stipom je otišao u Francusku. Nije uopće trenirao za taj meč. Vidjeli ste rezultat. Tada se vratio i sada jest treniralo, ali… sada ga je ego već pojeo.”

Čelnik UFC-a je zaboravio naglasiti da nije ego sam od sebe obuzeo Ngannoua, kako on to tumači, nego da ga je UFC umjetno katapultirao u orbitu očito nespremnog  za takav “uspjeh” preko noći. Upravo je favoriziranje Ngannoua u odnosu na Stipu Miočića, prije njihovog meča na UFC-u 220, bilo ključno da se Kamerunac počne odjednom ponašati kao super zvijezda i zaboravi na pristojnost koja ga je krasila do tada.

Upravo je UFC uništio Ngannoua, baš kao što su uništili i Rondu Rousey na poptuno identičan način…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI