White zatvorio vrata Nicku Newellu: Imao je priliku, nije ju iskoristio

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.08.2018 17:35h Autor:

Nick Newell i Alex Munoz

Dana White je čini se donio odluku kako Nicku Newellu neće pružiti drugu priliku za izboriti UFC ugovor, odnosno kako je njegov nastup na “Contender Seriesu” bio situacija “make it or break it”.

Newell je nastupio u šestoj epizodi ovog tjedna završene sezone, a poražen je od Alexa Munoza sudačkom odlukom nakon tri runde. Newell jednostavno nije uspio odgovoriti na hrvanje svog protivnika te je izdominiran u tom aspektu, a priliku kada je uhvatio gušenje nije uspio iskoristiti do kraja. Iz showa je otišao slomljen i poražen, ali bez namjere odustajanja. No, čini se da je njegov UFC san gotov, ako ćemo suditi po onome što je o njemu izjavio Dana White.

“Izuzetno respektiram tog momka i to je zapravo razlog zašto sam mu pružio priliku. I to sam napravio iako sam oduvijek vjerovao da je UFC ipak preteško mjesto za Nicka. Ovdje je teško i borcima s dvije ruke i dvije noge. Ovo je prava stvar, sam vrh ovog sporta. Dao sam mu priliku u showu da bih vidio može li dogurati do UFC-a. Nije uspio”, rekao je White novinarima kojima se obratio povodom završetka sezone.

Po forumima se moglo vidjeti podosta komentara na temu toga kako je White pružio Newellu šansu prije svega zbog pritiska javnosti te da mu je namjerno dao stilski teškog protivnika. Čak ga optužuju za to da je navijao za Newellom poraz pa su ti isti nakon ovakve izjave vrlo ljuti. Iako, Munoz se nije pokazao kao nešto posebno kvalitetan borac, osim po tome što je jači od Newella u hrvanju, koje je zapravo Nickova najveća kvaliteta. Munoz je uspio borbu odvesti “na svoj mlin” i tako je došao do pobjede, ali ujedno ne i do UFC ugovora.

Newell, koji od rođenja živi bez lijeve podlaktice, je nakon tog nastupa na profesionalnom skoru 14-2, a nije izjavio ništa o tome gdje bi mogao nastaviti svoju borilačku karijeru.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI