White stavio karte na stol: Aldo nije bio ozlijeđen, bojao se da neće proći na vagi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.07.2015 11:04h Autor:

Jose Aldo

Dana White je prilično jasno i glasno izjavio kako ne vjeruje svom prvaku Joseu Aldu da je ozlijedio rebro i da je zbog toga odustao od meča s Conorom McGregorom.

U nedavnom intervjuu je rekao:

"Situacija je bila ovakva. Kada su one fotografije ozljede došle na internet, vidjeli ste ozljedu rebra, ali to je stara ozljeda. To je već stara ozljeda kalcificiranog rebra. Nova ozljeda se nije vidjela jer se radilo samo o udarcu u rebro i međurebreni mišić. Pravi razlog zbog kojeg je Aldo odustao od ovog meča nije bila sama borba, bila je prevelika težina koju je u tom trenutku imao i spuštanje kilaže", otkrio je Dana White i vjerojatno šokirao mnoge.

Predsjednik UFC-a tu nije stao, nego je otišao u detalje. Očito je jako dobro upoznat sa situacijom koja se događala u kampu najdominantnijeg UFC borca.

"Trebao je skinuti nekih 12 kila i to nije mogao napraviti kako to inače čini, pa je bio uplašen da neće proći na vagi. To je bio pravi problem. Nije imao slomljeno rebro, to je bila obična modrica. Svaki snimak koji je poslao je bio snimak stare ozljede. To što ste vidjeli na internetu je bila stara, a ne nova ozljeda", potvrdio je White i dodao:

"I to nisu potvrdili UFC-ovi doktori, nego tri nezavisna doktora."

Ukoliko je situacija zaista bila ovakva, onda to prilično objašnjava zašto je UFC dao priliku McGregoru i Mendesu da se bore za privremeni naslov. No, Aldov brazilski liječnik Dr. Rickson Mores tvrdi da je njegov pacijent zaista slomio rebro, a da se ozljeda dogodila na točno istom mjestu kao i ranije.

"Pregledao sam Alda ponovno i nisam imao nikakve sumnje. Ima akutnu ozljedu rebra pa je moguće da se na istom mjestu ona ponovno dogodila. To se i desilo. Imao je ozljedu ranije, ali i slomljeno rebro na istom mjestu kao prije", zaključio je Moraes.

Bilo kako bilo Jose Aldo će se morati susresti s pobjednikom noćašnjeg UFC-a 189, bio to Conor McGregor ili Chad Mendes.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI