White stao na Sonnenovu stranu: Odluka Atletske Komisije je sramotna

UFC 27.05.2011 16:31h Autor:

Chael Sonnen

UFC je još jednom pokazao da prešutno podržava upotrebu steroida u svojoj organizaciji.

Umjesto da osudi ponašanje svog borca i pozdravi kaznu koju je donijela Atletska Komisija Kalifornije u slučaju Chaela Sonnena, predsjednik UFC-a, Dana White, ovih dana glasno prosvjeduje protiv jednogodišnje suspenzije.

“To što su napravili Sonnenu je skandalozno”, izjavio je White za Heavy.com i praktički ponovio izjavu koju govori čitav tjedan.

“Uvijek podržavamo odluke Atletske Komisije, no ovaj put su malo pretjerali. Zamislite da se ovo dogodilo u boksu, kazna je prevelika. Kada netko napravi neku glupost, a Chael ju je napravio, onda treba primiti kaznu. On je i to odradio muški.”

Novinari su ipak kontrirali Whiteu ustvrdivši da je Sonnenov iskaz bio kontradiktoran i lažan. Predsjednik UFC-a i ovdje ima odgovor…

“Zamolio bih vas da se vratiti u prošlost i pogledate sve izjave i sve stvari koje su davali i činili boksači. Sonnen ima veliku gubicu i priča mnogo glupih stvari, no on je odradio kaznu.”

“Onemogućili su dečku da zarađuje za život. On nije superzvijezda poput Liddella ili Lesnara da je bitan za MMA. Posao ćemo nastaviti i bez njega, tako da je ova moja opservacija isključivo vezana uz njega osobno. Odluka Komisije je glupa i smiješna.”

Upitan direktno radi li se o dvostrukim kriterijima prema boksu i MMA-ju, White nije želio odgovoriti…

“Ne znam, zaključite sami.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI