White: Silvu ćemo platiti kao da je pobijedio, ja bih se na njegovom mjestu žalio!

UFC 15.01.2012 14:18h Autor:

Yamasaki prekida dvoboj

Erik Silva je prema većini koji su gledali njegov dvoboj protiv Carla Pratera, legitimno pobijedio i u drugom uzastopnom nastupu u UFC-u.

No, sudac Mario Yamasaki je procijenio kako je potentni Brazilac nelegalno udario Pratera u potiljak i umjesto pobjede, Silvi će se pisati poraz. Da je, inače vrlo kvalitetni Yamasaki, trebao slaviti, smatra i Joe Rogan koji je odmah nakon meča ušao u kavez i izrazio sumnju u njegovu odluku.

Isto smatra i čelnik UFC-a, Dana White.

“Platit ćemo mu kao da je pobijedio. Da sam ja on, žalio bih se na ovaj ishod.”

Ipak, neki od udaraca, a posebno jedan snažni, bili su definitivno nelegalni i Silva će imati težak zadatak dokazivanja svoje nedužnosti. Što na sve to kaže White?

“Izluđuju me takve stvari. Svaki drugi sport ima odmah raspoloživu ponovljenu snimku. Slušajte, postoje suci kao što su Steve Mazzagatti koji su jednostavno loši. On je očajan sudac i nema što tražiti u kavezu. No, postoje suci kao što su Yamasaki i neki drugi, koji će s vremena na vrijeme napraviti grešku. U tome nema ništa sporno. Svi smo mi ljudska bića i svi ćemo nekada napraviti grešku. No, trebaš biti čovjek i reći: Bio sam u krivu, ovo je dokaz i treba promijeniti ishod”, zaključio je čelnik UFC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI