White se obrušio na Yamasakija nakon velike greške u meču Lee vs. Chiesa

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.06.2017 09:45h Autor:

Mario Yamasaki

Sudac Mario Yamasaki je zaustavio akciju i zaključio dvoboj samo trenutke prije kraja prve runde u noćašnjem meču između Kevina Leea i Michaela Chiese. Poznati djeljitelj pravde u Octagonu je procijenio da će Chiesa “zaspati” i da bi zbog njegove sigurnosti trebalo zaustaviti meč. No, je li to učinio prerano? Je li Chiesa mogao izdržati do kraja i preživjeti do druge runde? To nikada nećemo znati.

Očekivano, američki borac je bijesnio nakon dvoboja i nije bio zadovoljan načinom na koji je inače iskusni sudac reagirao. Čitava stvar je razbijesnila i Danu Whitea koji je svoju ljutnju istresao preko društvenih mreža. Na službenom Instagramu se doslovno istresao na Yamasakija nazvavši ga Mazzagatti. Radi se, dakako, o namjernoj pogrešci jer je Stevea Mazzagattija u više navrata proglasio najgorim MMA sucem na svijetu.

“Mario Mazzagatti je to ponovno učinio. Ovaj lik je više fokusiran da pokaže svoje retardirano srce nego da pošteno odradi svoj posao. Koga boli kurac za tvoje srce koje pokazuješ kao nekakva dvanaestogodišnja curica, bolje se koncentriraj na svoj posao i na borbu”, napisao je White na Instagramu dodavši Yamasakijevu fotografiju na kojoj rukama pokazuje svoj zaštitni znak – srce na početku svakog meča.

Valja naglasiti da UFC nije taj koji imenuje ili određuje suce na svojim priredbama. Oni su obaveza i dužnost Komisije koja je zadužena za određeni event. Ovaj put je u pitanju bila Atletska Komisija države Oklahome, a Yamasakijeve usluge su tražene u mnogim saveznim državama, ne samo ovoj.

Tijekom emisije nakon meča, Chiesa je rekao da Yamasaki nakon ovog propusta više nikada ne bi smio suditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI