Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
White: Romerov tim je iskoristio jedan od najstarijih prljavih trikova, komisija će istražiti | Fight Site

White: Romerov tim je iskoristio jedan od najstarijih prljavih trikova, komisija će istražiti

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.09.2014 14:54h Autor:

Yoel Romero

Yoel Romero je ostvario veliku pobjedu, nokautiravši Tima Kennedya, no ipak ju još ne može početi slaviti. Dana White je potvrdio kako će komisija istražiti kontroverznu situaciju, koja se dogodila prije početka treće runde.

Nakon što je jedna uspio izdržati nalet Tima Kennedya krajem druge runde, Yoel Romero se oporavio te pobijedio nokautom nakon samo minute treće runde. No, nakon borbe je ostala jedna neriješena situacija. Romero se nije ustao istog trenutka kad je sudac pozvao borce da je vrijeme za treću rundu, odnosno njegov tim još nije bio gotov. Romero je pokušao objasniti što se dogodilo:

"Ne znam što je bilo. Kad mi sudac kaže da se idem boriti, ja se ustajem i borim. Problem je bio u tome da je sudac došao, a moje je lice bilo prepuno vazelina i sudac je rekao da se to očisti. Nije to mene, ja nisam mogao ustati istog trenutka, htio sam, ali jednostavno nisam mogao, jer moj kut nije završio posao", pokušao je objasniti Romero situaciju te isto tako "oprati ruke" od cijele situacije.

Predsjednik UFC-a bio je malo drugačijeg stava, on je bio izuzetno ljut, ali također smatra da sam Romero nije kriv za to:

"Ovo što je napravio tim Yoela Romera je jedan od najstarijih prljavih trikova i situacija je izuzetno kontroverzna. Svatko tko je ikad bio u svijetu borilačkih sportova zna da je to jedan od najprljavijih trikova. Još uvijek pokušavamo saznati da li je to ušao njegov ili naš "cutman", no moram reći kako će komisija istražiti sve što se dogodilo."

Sretan nije mogao biti ni Tim Kennedy. On je Romera sreo i u hodniku nakon borbe te mu je, kako se u priloženom videu može primijeti rekao: "Ako se ne ustaneš sa stolice, borba je gotova."

Yoel Romero je, kako su kasnije analitičari izračunali, ovim postupkom dobio punih dodatnih 25 sekundi za oporavak od teške situacije u kojoj je bio krajem druge runde. Naravno da ne možemo biti sigurno da li je to donijelo onakav eksplozivan start treće, no pitanje je što bi bilo da je Romero ustao kad je trebao. Pogledajte gore spomenutu reakciju tima Kennedya.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI