Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
White reagirao na umirovljenje McGregora: Ima smisla, i ja bih to napravio! | Fight Site

White reagirao na umirovljenje McGregora: Ima smisla, i ja bih to napravio!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.03.2019 09:59h Autor:

Conor McGregor & Dana White

Vrlo zanimljiv komentar dao je Dana White na pitanje o najavljenom umirovljenju njegove najveće zvijezda, Conora McGregora. On je podržao tu odluku te je izjavio kako bi na njegovom mjestu napravio potpuno jednako.

Čim se pojavila vijest o Twitter objavi Conora McGregora, u kojoj je najavio “odlazak iz sporta zvanog MMA”, krenulo se tražiti reakciju njegovih poslodavaca. Svima nam je jasno koliko samo jedan nastup Conora McGregora financijski doprinosi UFC-u. Kada bi on uistinu otišao, promocija bi upala u velike probleme. Iako i sada nisu na sigurnom što i kako s njim, nadali su se da ga mogu navesti na barem jednu borbu godišnje. Uostalom, prije manje od pola godine vidjeli smo koliko samo jedan njegov nastup može donijeti.

MMA Junkie uspio je doći do predsjednika UFC-a, Dane Whitea. On je bio spreman dati izjavu, koja je iznenadila. Podržao je Conora i poželio mu sve najbolje.

“On ima novac s kojim se možeš umiroviti, a viski mu jednostavno ubija na tržištu. Ima mi to smisla, i ja bih se umirovio na njegovom mjestu. On se povlači iz borbi, nikako iz posla. Viski će ga držati zaposlenim, a siguran sam kako ima i drugih stvari na kojima radi. Bio je zabavan za pratiti ga i napravio je nevjerojatne stvari u ovom sportu. Sretan sam zbog njega i radujem se gledati ga kao uspješnog čovjeka izvan Octagona, kao što je bio uspješan unutar njega”, izjavio je White za MMA Junkie koji ga je uspio kontaktirati.

Ovakav pristup je zapravo vrlo jasan, ukoliko je naša pretpostavka točna. Naime, vjerujemo kako su ovo sve igre Conora McGregora s ciljem da dođe do onoga što želi. On već par godina, zapravo otkako je postao globalno najveća MMA zvijezda,  pokušava doći do udjela vlasništva UFC-a. Promocija mu je do sada izlazila u susret sa svim njegovim zahtjevima i hirovima, osim ovog. Ta se priča ponovno aktualizirala nakon neuspjeha u dogovaranju borbe protiv Donalda Cerronea.

Ukratko, Dana White odlučio je zaigrati istu igru kao Conor. Nema nikakve sumnje kako se u UFC-u itekako boje da bi mogli ostati bez svoje najveće zvijezde. Ali, puštanjem istog u krug vlasništva bi njegova uloga kao natjecatelja također izgubila smisao. Sve je ovo dio pregovara oko njegove iduće borbe. To je zapravo borba za sebe, a UFC je vjerojatno spreman ući u nju, znajući koliko na kraju profitiraju. Conor igra slično kao 2016. godine, no pitanje je hoće li mu ovog puta uspjeti. Negdje će se na kraju, na nekoj sredini, vjerojatno uspjeti pronaći. Iako, opet je istinita i ona konstatacija kako UFC puno više treba Conora McGregora nego on njih.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI