White prkosi Askrenu: “Dogovaram revanš protiv Lawlera, kraj je bio kontroverzan”

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.03.2019 10:24h Autor:

Robbie Lawler i Ben Askren

Nije tajna da predsjednik UFC-a Dana White ne voli Bena Askrena. Ili je možda bolje reći da se novopečeni UFC-ovac i njegov šef ne vole međusobno.

Njihove javne polemike, svađe, prozivanja i vrijeđanja traju već godinama da bi ih u konačnici ipak spojio zajednički interes. To je naravno novac. Upravo zato je White prešao preko uvreda koje je na njegov račun javno odaslao bivši prvak Bellatora te su ga doveli u kompaniju. No, je li ih zaboravio? Čini se da nije.

Naime, White je za Askrena u svojoj promociji organizirao “toplu” dobrodošlicu u vidu bivšeg prvaka Robbieja Lawlera. A upravo je Lawler, prema priznanju samog Askrena, borac s kojim se nije htio boriti jer smatra da mu stilski ne odgovara. Pogotovo se nije želio sučeliti s njim već u svom debiju za elitnu promociju. White je organizirao upravo taj meč, a da želi vidjeti i revanš.

Ništa od revanša! Askren ga ne želi…

U posljednjem intervjuu predsjednik UFC-a je ustvrdio kako već radi na organizaciji ponovljenog dvoboja Askren vs. Lawler. Podsjećamo kako je prvi dvoboj, koji se održao vrlo recentno, završio kontroverznim krajem. Nakon početnog uragana koji je Askren jedva preživio na startu meča, uspio je u jednom trenutku uhvatiti bivšeg prvaka u tkz. “bulldog” gušenje. Sudac Herb Dean je misleći kako je Lawler već u nesvijesti odlučio prekinuti meč. Odluka se pokazala kao pogrešna jer je Lawler mogao nastaviti dalje pa je kontroveran kraj podijelio javnost i fanove.

“Prvi borac protiv kojeg sam se htio boriti je bio Darren Till, a oni su rekli da bih se trebao boriti protiv Robbieja Lawlera. Rekao sam im da sam stigao kako bih se borio protiv bilo koga. Ako su htjeli da se borim protiv njega, tako će i biti. Nema problema borit ću se protiv Robbieja iako to nisam htio”, izjavio je prije nekoliko dana Askren upitan o revanšu protiv Lawlera te je dodao:

“A sada kada sam to već učinio, oni žele da to učinim ponovno. Ne vidim da me taj meč gura prema naprijed, a naprijed je gdje ja želim biti. Još uvijek mi nisu ponudili taj meč, nisu me pitali. Rekao sam im da ću razmisliti o idućem protivniku večeras i možda im se sutra javim. Možda se dogovorimo i vidimo što će biti sljedeće.”

A sljedeći je očito povnovno Robbie Lawler. Dana White ne odustaje od revanša…

“Askren je vrlo zabavan. To je jedan vrlo pametan i smiješan tip. Voli komunicirati s ljudima i to čini na vrlo zabavan način. Tako da je za sada odlično što je stigao. Drago mi je da je ovdje. Mislim da je tajming sve u životu, a ovo je bio savršen trenutak da Asken dođe u UFC”, započeo je White da bi zatim poentirao:

“Ja pokušavam upravo organizirati njegov revanš protiv Lawlera. Prije svega, to je bio fenomenalan meč, bio je zabavan… Ali bio je i kontroverzan i zato je to meč koji trebamo ponoviti. Strašno je kada se takva kontroverza dogodi. Tako da je to meč koji dogovaramo.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI