White priznao: “Napravili smo nekoliko pogrešaka na štetu Cris Cyborg”

UFC 01.07.2017 13:13h Autor:

Cristiane “Cyborg” Justino

Odnos Dane Whitea i Cristiane Justino, poznatije pod nadimkom “Cyborg”, podosta se poboljšao otkako je najopasnija MMA borkinja prešla u redove UFC-a. Brazilka je tako od “ženskog Wanderleija”, kako ju je predsjednik UFC-a svojevremeno nazivao, prerasla u borkinju za koju je u UFC uvedena perolaka kategorija.

Bila je to pomalo brzopleta odluka, a mnogi će ju i danas okarakterizirati kao pogrešku, ponajviše zbog nedostatka kvalitetnih imena koja bi mogli gledati u toj kategoriji.

U intervjuu za MMAjunkie, White se osvrnuo na taj proces i cijelu priču s brazilskom borkinjom, pritom priznavši kako je UFC učinio nekoliko pogrešaka koje su išle na njenu štetu.

“Potpisali smo Cyborg i obvezali smo se prema njoj. Nije sve lagano. Nije sve zabavno kao u drugim kategorijama, ali smo se obvezali prema ovoj ženi i ona je teškom mukom došla u UFC. Nije bila oduševljena stvarima koje su rečene i koje smo činili. I da budem iskren s vama, napravili smo neke pogreške u njenom slučaju. Najmanje što smo mogli učiniti je dovesti se u red i dati ovoj ženi borbu za titulu”, izjavio je White.

Podsjetimo, Cyborg je pod UFC-om ostvarila dvije TKO pobjede (Leslie Smith i Lina Lansberg) te će nakon propalog pokušaja organizacije ‘super fighta’ s Rondom Rousey i jednog odbijanja borbe za naslov u perolakoj (zdravstveni problemi uzrokovani skidanjem kilograma), napokon doći u priliku nastupiti u velikom meču i ugrabiti pojas danas najjače MMA promocije.

Njena iduća borba rezervirana je za UFC 214 na kojoj će ju dočekati Invictina prvakinja u bantamu – Tonya Evinger.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI