White priprijetio Johnsonu: “Razmišljamo o uzimanju titule…”

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.07.2017 15:44h Autor:

Dana White & Demetrious Johnson

Je li Amanda Nunes bila u opasnosti da ostane bez dragocjenog pojasa UFC prvakinje nakon što nije htjela izaći u borilište na UFC-u 213? Iako je na prvi pogled pitanje možda i pretjerano, ono je, kada se malo bolje razmisli, sasvim legitimno.

Naime, prema riječima Dane Whitea liječnici koji su pregledali UFC prvakinju su tvrdili da je borkinja 100 posto zdrava i da ne postoje nikakvi realni razlozi za odustajanje od nastupa protiv Valentine Shevchenko. White je kasnije rekao da se radilo o mentalnoj prepreci i da su problemi 90 posto bili mentalne prirode. Te riječi je demantirala sama Nunes tvrdeći da nije bila adekvatno pregledana od strane liječnika, odnosno da su kasnije dodatnim pregledima drugi doktori pronašli upalu sinusa zbog koje se nije dobro osjećala.

Ne treba posebno naglašavati da je UFC zbog odustajanje Nunes mnogo izgubio. Ne samo zbog pada prodaje PPV uzrokovanog odustajanjem jedne od najvećih zvijezda priredbe, nego i zbog svih troškova koji su nastali prilikom promocije meča koji se na koncu nikada nije realiziralo. Tu je naravno i šteta na imidžu kompanije. Čak je i Shevchenko plaćena sa 70 posto honorara iako nije morala odraditi čak niti zagrijavanje za meč. Sada će čitava stvar biti prolongirana za neki noviji datum, a pretpostavlja se da je najizglednija opcija UFC 215. Uz Whiteovu ogradu da to sigurno neće biti meč večeri.

Upitan na press koferenciji nakon meča je li UFC razmišljao o detroniziranju Nunes s obzirom na čitavu situaciju, predsjednik promocije Dana White je odgovorio negativno:

“Ne nismo razmišljali o tome. To je odlično pitanje. Nikada prije od nje nismo vidjeli ništa slično. Ranije nije nikada odbijala mečeve protiv bilo koga pa da možemo prepoznati nekakvu praksu kod nje koja bi se mogla ponavljati”, tvrdi White.

Ipak, Whitea je ova situacija podsjetila na problem s jednim drugim UFC prvakom – Demetriousom Johnsonom. Nije tajna da UFC i Johnson već neko vrijeme nisu na istoj valnoj duljini, a posljednjih mjeseci najbolji P4P borac svijeta žestoko preko medija kritizira svojeg poslodavca. Razlog je sljedeći meč oko kojeg se dvije strane nikako ne mogu dogovoriti. Iskusni White je odgovor o Nunes odlučio iskoristiti kao prijetnju kroz redove Demetirousu Johnsonu. Iako to jasno nije rekao, poruka DJ-u je prilično lako čitljiva: “napravi kako ti kažemo, inače ćeš ostati bez pojasa!.”

“To se dogodilo s DJ-om. Imamo borbu za njega. Šansa da probije rekord, imamo tipa koji je spreman skinuti kile, spremiti se i sve što treba da bi se borili, a DJ apsolutno odbija boriti se protiv njega. Prvo, on je najbolji P4P borac na svijetu koji nema pravo birati, drugo… on je na toliko i toliko obrana titule, a odbijaš meč. Kada vidim takav neki obrazac ponašanja, onda razmišljamo o uzimanju pojasa”, zaključuje White.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI