White potvrdio moguću revoluciju: UFC od 2019. isključivo “na internetu”?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.10.2017 09:24h Autor:

UFC pojas

Gdje će gledatelji u SAD-u moći gledati UFC-ove evente kada istekne aktualni ugovor s FOX-om? To je i dalje otvoreno pitanje bez odgovora s obzirom da se dvije strane nisu uspjele dogovoriti oko produljenja ugovora koji istječe u 2018. godini.

Nakon što je FOX imao ekskluzivno pravo prvi pregovarati s novim vlasnicima kompanije, čiji su novčani apetiti znatno porasli, sada se UFC okrenuo nekim drugim opcijama. Navodno da je mnogo zainteresiranih TV kuća, a tu su i neke vrlo poznate poput Showtimea ili ESPN-a.

No, u posljednjoj izjavi predsjednik UFC-a Dana White je natuknuo da UFC gleda i nekom drugom pravcu – nekoj digitalnoj, a ne kablovskoj platformi.

“Nema sumnje da su internet i OTT (Over the top content – izraz koji se koristi u TV industriji za sadržaj koji se emitira isključivo preko interneta kao samostalni proizvod, bez da je dostupan na drugim platformama – op.a). Bit će zanimljivo vidjeti kada se dim raščisti, tko će na kraju ostati, a tko ne”, indikativno je ocijenio čelnik elitne promocije te je dodao:

“Borbe su svugdje popularne, diljem planeta. A sada s novom tehnologijom smo stigli do točke gdje možete ostvariti sve svoje snove. Uvijek sam govorio da ćemo UFC učiniti planetarno popularnim, da ćemo izgraditi bazu fanova, tražit ćemo talente u svakoj zemlji svijeta i onda ćemo stići do točke gdje će naš proizvod moći gledati svatko u svakom kutku svijeta. I to na istoj platformi. Vrlo blizu smo tog dana.”

Ugovor s FOX-om isječe krajem 2018. godine, no već u narednim tjednima bi se trebalo znati prema kuda idu pregovori UFC-a i novih potencijalnih partnera. Do sada je UFC od FOX-a zarađivao oko 90 milijuna dolara godišnje. Novi vlasnici žele gotovo pola milijarde prema nekim izvještajima…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI