White potvrdio kako se Gastelum više nikad neće boriti u velteru!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.11.2016 20:53h Autor:

Kelvin Gastelum

Kelvin Gastelum po drugi je put u karijeri za ogromnu količinu kilograma pao vagu za velter kategoriju, a kao rezultat toga više nikad neće dobiti priliku boriti se u UFC-u do 77 kilograma težine.

Gastelum je u promociju pristigao kao pobjednik 17. sezone Ultimate Fightera, gdje se borio u srednjoj kategoriji. Bio je najmlađi pobjednik u povijesti tog showa (te ujedno i posljednji pick u sezoni), no smatrao je kako srednje nije kategorija za njega. Spustio se u velter, gdje je od početka imao problema s kilogramima, a onda je na za UFC 183 borbu protiv Tyrona Woodley ostvario pad od čak četiri kilograma.

Nakon toga je poslan u srednu kategoriju, uz komentar Dane White kako se u velter neće vratiti dok ne dokaže da može. Ipak, u srednjoj je bio samo jednu borbu te mu je dozvoljen povratak. Uspješno se izvagao za dvije velter borbe, da bi u trećoj ponovio slučaj sa UFC 183. I to je bilo dosta.

“Neću mu više nikad dozvoliti da se bori u velter kategoriji. Ovog puta je ponovno pao za četiri kilograma”, kratko je prokomentirao White.

Gastelumu će ovo vjerojatno teško pasti, budući da bi eventualnom pobjedom protiv Cerronea došao na sam rub napada na titulu. Ovako će morati u novu kategoriju te u novi dugački pohod. No, za to si je sam kriv!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI