White potvrdio da je UFC zainteresiran za hrvačku mega zvijezdu i zlatnog olimpijca Burroughsa

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.05.2019 08:12h Autor:

Askren vs. Burroughs

U ponedjeljak je u SAD-u održana tradicionalna humanitarna hrvačka priredba “Beat the Streets” na kojoj je publika mogla vidjeti obračun dva olimpijca. S jedne strane je stao bivši Bellator i ONE Championship prvak, a danas član UFC-ovog rostera Ben Askren. Na drugoj je bio četverostruki svjetski prvak u hrvanju i osvajač olimpijskog zlada Jordan Burroughs.

Na koncu je Burroughs bio prilično uvjerljiv te je s lakoćom svladao svog kolegu iz MMA voda. Govoreći u popularnom “The Jim Rome Showu”, predsjednik UFC-a Dana White je potvrdio zainteresiranost elitne promocije za slavnim hrvačem.

“Da, gledajte… ja sam uvijek zainteresiran za sportaše koji su najbolji u drugim sportovima neovisno o tome čime se bave, da dođu u UFC”, izjavio je White te je dodao:

“Da, očito je da bi bili vrlo zainteresirani za njega.”

Ova izjava se gotovo poklapa s onom samog Burroughtsa koji je prošlog mjeseca za ESPN izjavio da je zainteresiran okušati se u slobodnoj borbi na kraju svoje hrvačke karijere. No, njegova je ideja boriti se tek jednom u slavnom Octagonu…

“Želim se boriti tek jednom. I to bi bilo to. Samo jednu, posljednju borbu. Kod mene se ne radi o statusu, ne radi se o slavi, ne radi se niti o novcu. Želja mi je baciti ruke na drugog čovjeka i vidjeti od čega sam napravljen. A nekako smatram da MMA borci i hrvači imaju isti duh. To je jedna jako lijepa umjetnost u koju možeš implementirati svoju strategiju kako bi u konačnici savladao svog protivnika. Zaista smatram da UFC i hrvanje nekako surađuju zajedno. Uvijek sam razmišljao o tome na taj način. Već kao mladić sam se htio tući, htio sam biti zvijezda i planirao sam se boriti!”, izjavio je poznati hrvač.

30-godišnji osvajač olimpijske zlatne medalje iz Lonodna je visok 173 centimentra i ima 75 kilograma. Za vjerovati je da bi se u slobodnoj borbi natjecao u lakoj kategoriji.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu (ima već četiri zlata) u Budimpešti je osvojio brončanu medalju u kategoriji do 74 kile.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI