White pobjesnio na katastrofalnog suca iz borbe koja se upisala u UFC-ovu povijest (FOTO, VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.09.2017 19:49h Autor:

Gavin Tucker i Rick Glenn (Instagram)

Jedna borba s uvodnog dijela UFC 215 priredbe ući će u povijest po bodovanju sudaca.

Okršaj boraca perolake kategorije, Ricka Glenna (20-4-1) i Gavina Tuckera (10-1), završio je Glennovom dominantnom pobjedom. Toliko dominantnom da su se mnogi upitali zašto sudac dvoboja jednostavno nije ranije prekinuo muku isprebijanog Tuckera. Jedan od njih bio je i Dana White.

Predsjednik UFC-a bio je toliko isfrustriran sucem Kyleom Cardinalom da je nakon borbe javno pozivao na njegovo mlaćenje.

“Pogledajte lice tog jadnog dečka!!! Suca treba namlatiti”, napisao je White, a s njim se nakon borbe složio i pobjednik ovog susreta.

Njima dvojici, ali i svima koji smatraju da je zbog suca Tucker primio dotatne i nepotrebne batine, ide u korist i pogled na sudačke kartice iz kojih je MMADecisions.com izvukao jedan zanimljivi podatak. Naime, ono što je ovu odluku učinilo povijesnom je činjenica da se radilo o prvoj UFC-ovoj borbi koja je uključivala jedno 30-24 bodovanje i istovremeno jedno u kojem niti jedan borac nije skupio 30 bodova.

Pogled na kartice govori da je Glenn slavio rezultatom 30-25, 30-24 i 29-27. Pritom je bodovni sudac Sal D’Amato pobjedniku dodijelio svaku rundu, uključujući 10-8 za drugu i rijetko viđenih 10-7 za posljednju. Sličnog je razmišljanja bio i Dave Hagen koji je Glennu dodijelio 10-8 za posljednje dvije dionice. Sean Gerke razlikovao se od ove dvojice po tome što je prvu rundu dodijelio poraženom Tuckeru, dok je drugu bodovao sa samo 10-9, a posljednju s 10-8 za Glenna.

A post shared by I Fucking Love Fighting (@iflfighting) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI