White: Pobijedi li Mousasia, Machida bi mogao biti idući izazivač

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.02.2014 20:45h Autor:

Lyoto Machida

Predsjednik UFC-a Dana White danas je izjavio da bi Lyoto Machida u slučaju pobjede na Fight Night 36 eventu mogao postati novi izazivač prvaka u srednjoj kategoriji.

Lyoto Machida (20-4, 12-4 u UFC-u), bivši UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji koji se sada bori u srednjoj, priprema se za svoju borbu protiv Gegarda Mousasia, koja je na rasporedu za devet dana. Pobjeda u toj borbi bi mu, kako je danas rekao Dana White, mogla donijeti priliku za napad na naslov.

"Prvo moramo vidjeti kako će završiti borba Chrisa Weidmana i Vitora Belforta, no istina je da je Lyoto Machida, u slučaju pobjede nad Mousasiem, možda i glavni kandidat za napad na naslov", rekao je White.

No, Machida nema lak posao, ponajviše zbog toga što se bori protiv borca sličnog stila te jednog od najinteligentnijih MMA boraca u svijetu, Gegarda Mousasia (34-3-2, 1-0 u UFC-u). White nije ništa želio reći o Mousasiu, u slučaju da on pobijedi, no za kraj je rekao:

"Pogledajte koga sve imamo u srednjoj kategoriji, Weidman je iznenadio sve i postao prvak, a lista iza njega je duga, sada slijedi Belfort, tu su Souza, pa Machida i još mnogi drugi, a ne zaboravite i da će se Anderson Silva vratiti za godinu dana, a on je još uvijek prvi iza prvaka na UFC-ovoj ljestvici."

Borba Machide i Mousasia predvodi UFC Fight Night 36 event u subotu 15. veljače.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI