White oštro odgovorio Aldu: Da ste osnovali sindikat, nikad nam ne bi prošao "anti-doping" program!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.06.2015 12:07h Autor:

Aldo i White

Dana White je odgovorio svom prvaku i najboljem borcu Jose Aldu koji je prije nekoliko dana doslovno popljuvao ugovor UFC-a i Reeboka. Brazilčeva izjava je odijeknula prilično jako s obzirom da se radi o prvom UFC šampionu koji je kritizira svog poslodavca zbog ovog poteza.

Predsjednik elitne promocije je bio prilično oštar te očito nema razumijevanja za borce koji će sada zarađivati manje te rade na osnivanju sindikata koji će štiti njihova prava.

"UFC ne zarađuje lovu kakvu zarađuju NFL ili NBA", počeo je White i dodao:

"Ovo je prvi veliki ugovor jedne main stream kompanije za sportsku opremu koji smo dobili. Borci pričaju da ih dobro ne tretiramo? Pa oni dobivaju sav novac. Borci će biti plaćeni svaki put kada se bore. Svaki put kada uđu u oktogon će dobiti novac od Reeboka i još mogu zadržati svoje sponzore."

No, White ipak nije rekao potpunu istinu. Borci sponzore ne smiju isticati u tjednu kada nastupaju baš kao niti na bilo kakvim drugim službenim pojavljivanjima. Niti njihovi treneri i članovi tima ne smiju imati odjeću koji žele, svi moraju biti uniformirani u Reeboku što je naravno potpuno onemogućilo borcima da zaista i dobiju druge sponzore…

"Jose Aldo je savršen primjer koji pokazuje da smo zapravo dobro napravili. Reebok je agresivno htio imati i Josea Alda kao svog posebnog manekena, no Venum im nije dao. Na koncu je Venum zadržao Alda i morao ga je platiti još više nego prije", otkrio je White.

Predsjednik UFC-a se osvrnuo i na sindikat. Fokus je bacio na anti dopinški program koji je usvojio UFC, a koji će preko USADA-e rigorozno provoditi od 1.srpnja ove godine.

"Da su napravili sindikat, nikada ne bi prošlo ovo s anti doping programom. A ovo je najbolja stvar za sport koju je netko napravio. Ovdje nema negativnih posljedica za biznis, samo pozitivnih. Ako uzmete talentiranog mladića s puno potencijala i date mu steroide, vi ste ga uništili mentalno, fizički i emotivno. Nitko od nas nije očekivao da ćemo ići ovako agresivno. Da je bilo sindikata boraca, ovo nikada ne bi prošlo", poručio je White.

Njegova poruka zapravo prevedeno znači da su borci nezadovoljni nasumičnim testiranjima i drakonskim kaznama te da bi u slučaju sindikata učinili sve da se on ne dogodi. Očito nam slijedi politički rat na liniji vodstva UFC-a i boraca…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI