White otkrio zašto se Lesnar nije vratio u UFC

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.06.2019 09:46h Autor:

Lesnar i White (screenshot)

Čelni čovjek UFC-a Dana White se uoči 238. PPV priredbe osvrnuo i na propali povratak nekoć prvaka u teškoj kategoriji Brocka Lesnara. Sve od kada se WWE zvijezda pojavila na UFC-u 226, gdje su se sučelili Miočić i Cormier, javnost je očekivala povratak Lesnara. No, on se nikada nije dogodio…

White ponovno nije išao u detalje i nije otkrio prave razloge, ali je demantirao da je novac razlog zbog kojeg je povratak propao. Naime, baš kao i u slučaju Conora McGregora, novi način PPV prodaje ne odgovara najvećim zvijezdama jer su ostale bez dobrog dijela financijskog kolača koji im je ranije pripadao. Jedan poznati borilački insajder je upravo tu činjenicu označio kao ključnu u propasti konačnog dogovora između Lesnara i UFC-a. White to demantira i tvrdi da je WWE odgovoran.

“To nije razlog zašto se Brock Lesnar nije vratio”, izjavio je White za ESPN te je dodao:

“Brock je jednostavno dobio bolji ugovor, to je u biti ono što se dogodilo.”

Predsjednik UFC-a tvrdi da je čelnik WWE-ja Vince McMahon učinio sve u svojoj moći da spriječi povratak Lesnara u UFC. Pa je odlučio još dodatno podebljati Lesnarov ugovor što mu je povratak u Octagon učinilo kudikamo manje privlačnim. Ideje da je Lesnar odustao radi raspodjele kolača od PPV prijenosa naziva potpunim glupostima.

“To je aposlutno pogrešno. Ako pogledate gdje smo sada kada govorimo o prodaji PPV prijenosa. Do sada smo imali tradicionalan model, a svi pričaju kako je PPV model umirao. Da umire i da nitko više ne može ništa prodati.”

“Zaista? Mi i dalje prodamo od pet do sedam milijuna PPV prijenosa godišnje, a umiremo. I to tradicionalnim putem. Ne smijete slušati sve te dezinformacije.”

Mnogi u borilačkoj zajednici smatraju da se Lesnaru nije svidio povratak u USADA-in program testiranja UFC boraca. Bivši UFC prvak je već jednom uhvaćen u varanju (na meču s Markom Huntom) pa ne zvuči nevjerojatno da je i taj faktor odigrao svoj dio. Posebno jer Lesnar ima 41 godinu i daleko je od najboljih dana kada govorimo o fizičkom potencijalu.

Bilo kako bilo, White je ponovno bio neodređen i neuvjerljiv i nije jasno otkrio zašto se WWE mega zvijezda još jednom nije priključila UFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI