White otkrio: Hunt NIKADA nije prošao liječničke testove, u zadnja dva meča je zaradio 1.6 milijuna dolara!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.10.2017 11:40h Autor:

Mark Hunt i Fabricio Werdum

I dalje traje “verbalni rat” između predsjednika UFC-a Dane Whitea i njegovog teškaša Marka Hunta. Tiče se, dakako, Huntovog micanja iz dvoboja s Marcinom Tyburom u Sydneyju na temelju njegovih izjava u jednom intervjuu.

Podsjećamo kako je Hunt u intervjuu izjavio “da će vjerojatno umrijeti boreći se”, “kako mu je tijelo uništeno”, te da “često guta riječi i mumlja zbog posljedica udaraca”. UFC je reagirao poslavši ga da odradi specijalističke testove na mozgu te su ga nakon što su dobili rezultate maknuli iz dvoboja s Tyburom. To je očekivano razljutilo “Super Samoanca” koji vjeruje da se motiv micanja s popisa borbi krije u nečem drugom – tužbom koju vodi protiv UFC-a još zbog UFC-a 200 i meča protiv dopingiranog Brocka Lesnara.

U posljednjoj rundi ovog “verbalnog meča” White je demantirao da je Hunt prošao liječničke preglede. Poslao je otvoreno pismo jednom australskom mediju u kojem je napisao sljedeće:

“On nikada nije dobio dozvolu liječnika da bi se borio protiv Tybure u Sydneyju ovog studenog. Točka! Izjave koje daje, a u kojima tvrdi da jest, jednostavno nisu istinite. Reći ću vam što ja znam. Nedavno je dao jedan intervju za australski portal u kojima je opisivao neke od ozbiljnih simptoma koje ima. Kao da guta riječi i da se ne sjeća nekih događaja. Rekao je također da ne može spavati, da se ne sjeća što je bilo jučer”, stoji u pismu u kojem White dodaje:

“Ovo nisu moje riječi za njega, to je ono što je on napisao. I sada tvrdi da je uzeto iz konteksta. Kako možeš uzeti iz konteksta vlastite riječi? I što smo mi napravili? Kontaktirali smo njegov menadžment čim smo čuli za te simptome i ponudili smo mu da ga prvom klasom dovezemo u Las Vegas kako bi obavio preglede u Lou Ruvo centru za proučavanje mozga. Radi se o najboljoj klinici na svijetu. I on je to odbio.”

“Kako onda staviti borca koji govori da ima takve simptome u Octagon bez dodatnih testova? To sigurno nisam bio spreman učiniti. Tako da smo napravili jedino moguće, maknuli smo ga iz priredbe koja se treba održati devet tjedana nakon njegovih izjava da guta riječi i zaboravlja stvari. Moram vas upozoriti da smo i mi ovime izgubili mnogo novca jer smo već potpisali razne sponzorske ugovore na temelju njegovog imena. No, to je bila ispravna stvar.”

White se oglasio i na Huntove optužbe da se radi o osveti zbog njegove tužbe protiv UFC-a. On to demantira…

“Da je to istina, bi li ga stavili u dvije borbe nakon tužbe i za to ga platili 1.645 milijuna dolara i dali mu 50 tisuća bonusa za borbu večeri i 25 tisuća dolara bonusa ‘ispod stola’. Sve to je bilo nakon borbe. I onda netko kaže da imam nešto protiv ovog tipa?, zaključuje predsjednik UFC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI