White otkrio: “Holloway se vjerojatno predozirao vodom”

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.07.2018 13:06h Autor:

Max Holloway

I dalje se ne zna što je točno prouzrokovalo odustajanje UFC prvaka Maxa Hollowayja od meča na UFC-u 226. Prvo se mislilo da se radilo o potresu mozga, zatim da je na prvakovo zdravlje utjecalo skidanje kilograma, a ovih dana je čelnik elitne promocije Dana White javnosti otkrio neke nove informacije koje otkrivaju potpuno nov scenarij.

Prema riječima Whitea, Holloway se možda – otrovao vodom!

“Čuli smo da se predozirao vodom, što je jako, jako opasno. Kada se nakrcaš previše vodom, a niti ja to nisam znao pa vjerojatno mnogi i ne znaju, postoji dijagnoza koja se zove otrovanje vodom. Ako popiješ previše vode, možeš zaista umrijeti”, izjavio je predsjednik UFC-a u jednom od posljednjih intervjua za američke medije potvrdivši kako je upravo to najvjerojatniji uzrok njegovih zdravstvenih problema.

Borci zaista prilikom procesa skidanja kilograma u sebe unose ogromnu količinu tekućine, prije nego što krene konačno obračunavanje s težinom kada se pokušavaju dehidrirati čim više. Radi se o vrlo opasnom procesu, ako se ne čini profesionalno i stručno.

Podsjećamo kako je Holloway u Las Vegas stigao s vrlo čudnim simptomima, a nakon što su ga u ponedjeljak u tjednu borbe hospitalizirali na 24 sata, činilo se da će sve biti u redu. No, nakon službenog treninga prvak je zaspao i nije se mogao ustati. Jednom kada su ga probudili imao je problema s vidom i govorom te je bilo jasno da se meč protiv Briana Ortege na UFC-u 226 mora otkazati iako liječnici nisu bili sigurni koja je točna dijagnoza.

Ovo nije prvi put da se Hollowayju događaju ovakve stvari. Dapače, ovo je već treći meč u nizu koji “The Blessed” otkazuje u posljednji trenutak. Prošli put nije mogao skinuti kile, a prije toga se ozlijedio.

Još uvijek ne znamo kada bi se prvak u perolakoj kategoriji trebao vratiti u akciju…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI