White opet maže oči javnosti? “Jonesa ćemo vratiti početkom iduće godine!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.09.2018 09:20h Autor:

Jon Jones i Dana White

Dana White imao je spremnu kratku izjavu povodom “oslobađajuće suspenzije” Jona Jonesa, kojom automatski odbacuje mogućnost da se Jones bori na UFC 230 u Madison Square Gardenu.

Po samom sadržaju službenog priopćenja lako je zaključiti kako je White sve imao spremno, odnosno da su dobro znali što će se dogoditi po pitanju Jona Jonesa i USADA suspenzije. Kratki tekst prenosimo i cijelosti.

“Arbitar je istražio slučaj i došao je do spoznaje kako Jon Jones ništa nije uzeo namjerno te da je pozitivan test rezultat kontaminirane supstance. Ovo je u potpunosti znanstveno odrađen slučaj, a znamo kako znanost ne laže. Veselim se Jonovom povratku i mislim kako ćemo to organizirati početkom iduće godine”, glasila je unaprijed pripremljena službena izjava UFC-ovog predsjednika.

Nešto više uspio je izvući Brett Okamoto s ESPN-a, odnosno uspio je doći do Whitea te mu spomenuti ono što većina govori, odnosno kako će Jones predvoditi UFC 230 event u Madison Square Gardenu. White nije bio raspoložen previše govoriti o tome, nego je samo kratko rekao kako je u pitanju apsolutno netočna informacija.

Mnogi bi rekli kako je White, ako ćemo gledati neke prošle slučajeve, ovime samo potvrdio istinitost informacije, budući da je više puta kroz povijest žestoko negirao priče iz kuloara, da bi se vrlo brzo iste pokazale točnima. UFC ne smije ugovarati nikakav Jonesov nastup prije nego on dobije svoju licencu nazad pa je iz tog razloga ovaj Whiteov odgovor i razumljiv. Naime, UFC svakako želi napraviti situaciju gdje bi Jonesov povratak napravio što jači efekt. Ukoliko će se uistinu boriti 3. studenog na UFC 230, oni svakako žele situaciju gdje će to doći neočekivano, odnosno u kolikoj god mjeri to takvim sada mogu učiniti.

Nije poznato kada bi Jones trebao izaći pred atletsku komisiju, nakon čega će ponovno biti borac sa svim legalnim pravima nastupa.

Jon Jones suspendiran na 15 mjeseci retroaktivno, povratak u Madison Square Gardenu izvjestan

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI