White objasnio zašto incident s autobusom koriste u promotivne svrhe

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.08.2018 18:57h Autor:

Conor McGregor

Predsjednik UFC-a upitan je o tome zašto se u promotivnim materijalima UFC 229 eventa koristi incident koji je Conor McGregor izveo u New Yorku prije UFC 223 eventa. I on je dao objašnjenje.

Odmah nakon incidenta u Brooklynu, koji je uzrokovao val najčitanijih vijesti i najgledanijih videa vezanih uz MMA u 2018. godini, Dana White je izjavio kako je u pitanju najsramotniji događaj u UFC povijesti i da ne može opisati koliko će to štete nanijeti organizaciji. Samo četiri mjeseca kasnije, situacija je dijametralno suprotna.

UFC snimke incidenta koristi u gotovo svakoj najavi UFC 229 eventa, kojeg predvode Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov. Zapravo, upravo s time započinje prva najava, kojom je borba bila službeno objavljena. Budući da je u pitanju nešto za što bi bilo koji borac osim McGregora vjerojatno dobio instantni otkaz, White je bio upitan o tome kako to da su snimke incidenta odlučili koristiti u promotivne svrhe.

“Definitivno je u pitanju nešto ružno i nešto što nisam od nikoga očekivao. Conor se našao u pravnim problemima zbog toga. Morao je pristupiti sudu, platiti odvjetnike i prolaziti kroz taj cijeli pravni proces i sve što ide s tim. Očito, kako se borba približava, sve to je dio priče koja je zapravo dovela do borbe”, objasnio je White.

Sumnjamo da treba neki dodatni komentar na ovo. No, svakako je vrijedno znati kako White ne bježi od toga da je sve provedeno planski. Uostalom, već smo rekli, da je bilo koji drugi borac to napravio, u roku pola sata bio bi bivši što se tiče UFC ugovora. Kada to napravi Conor McGregor, onda je to nešto što UFC-u donosi novce. A naravno da njih oni neće odbiti kada im se tako nude na pladnju. Sve dok ima publike koja će “kupovati” takvo ponašanje, oni niti neće bježati od toga da ga koriste.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI