White objasnio zašto Aldo nije glavna borba u Fortalezi: Njegova želja, a njemu se ne govori ne!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.01.2019 17:33h Autor:

Jose Aldo/Instagram

Za nešto manje od mjesec dana, Jose Aldo ući će ponovno u UFC kavez. Nastupiti će na eventu u brazilskoj Fortalezi, a iako je njegova borba najjača na programu, ona nije glavna borba. Dana White je objasnio zašto je to tako.

UFC Fight Night 144 drugi je UFC event na ESPN+ servisu te ga 2. veljače u Fortalezi predvodi borba Marlona Moraesa i Raphaela Assuncaoa. Jaka je to borba, za koju je Dana White već ranije rekao da bi trebala dati idućeg izazivača bantam kategorije, dok je sunaslovna ona između Josea Alda i Renata Moicana. I upravo to je čudno u cijeloj priči, što je jedna zvijezda poput Alda na programu gdje nije u glavnoj borbi. Dana White je objasnio zašto i kako je do toga došlo.

“U potpunosti se slažem s vama da je Aldo trebao biti glavna borba tog eventa. No, Aldo je sam tražio da bude u sunaslovnoj borbi. Nije se želio boriti pet rundi, htio je borbu na tri runde. Da, slažem se da bi takva borba trebala biti na pet rundi, no on mi je osobno rekao da se trenutno spreman boriti na tri runde, a Jose Aldo je netko kome ne govorite ne”, rekao je predsjednik UFC-a.

Aldo je u srpnju prošle godine podsjetio na svoju najbolje dane, kada je sjajnom izvedbom savladao Jeremya Stephensa. Borba je bila gotova nokautom u prvoj rundi, što je Aldu bila prva borba nakon dva poraza od Maxa Hollowaya. Sada će protiv sebe imati borba koji se prezentira kao novo lice kategorije. U pitanju je Renato Moicano, borac koji je slavio u pet od svojih šest UFC nastupa, a u posljednja dva ima pobjede nad Cubom Swanson i Calvinom Kattarom te tako gleda prema potencijalnoj borbi protiv Maxa Hollowaya za titulu. Pobjeda nad Aldom bi mu svakako bila dobra referenca za tako nešto. No, za to neće imati pet rundi, nego će posao morati odraditi u tri, jer to je bila želja njegovog protivnika, svojevremeno najboljeg pound4pound borca svijeta. I po svemu sudeći, borca kojem ni predsjednik UFC-a ne može reći ne.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI