Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
White "objasnio" ugovor s Reebokom: Ne mogu se više borci pojavljivati u Spužva Bob gaćama | Fight Site

White "objasnio" ugovor s Reebokom: Ne mogu se više borci pojavljivati u Spužva Bob gaćama

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.05.2015 16:33h Autor:

Spužva Bob

Ugovor s Reebokom je i dalje tema UFC boraca, medija i vodstva te elitne promocije. S obzirom da se bliži datum stupanja na snagu (1. srpnja), ne čudi da se stvari zahuktavaju. Oni nezadovoljni su sve glasniji, Dana White je sve oštriji.

U najnovijem istupu vezanu uz ovu problematičnu ugovornu odredbu koja će utjecati na primanja apsolutno svakog UFC borca, Dana White je, dapače, ustvrdio kako se radi o stvari koja je jako dobra za sve, pa čak i za borci koji će zarađivati manje. Benefite vidi dugoročno…

"Ne znam što bih rekao. Borci to jednostavno 'ne kuže'. Nekada mi se čini da sve gledaju kratkoročno. Ovo je odlično za čitav sport. Dobro je za sve. Pa svi bi željeli imati ovakav  ugovor", ljutito je komentirao White za jedan američki medij te je dodao:

"Da vam objasnim što se tu događa. Naša vaganja idu uživo na TV-u. Jeste li vidjeli donje rublje koje ti momci nose? Izlaze u gaćama 'Spužva Bob'. Moramo stvari dovesti na viši nivo i svi moraju nositi Reebok."

Na koncu je White istaknuo svoju ljubimicu Rondu Rosey za koju tvrdi da zarađuje milijune dolara od sponzora koje nikada ne nosi u oktogonu. Tamo, prema tvrdnji predsjednika UFC-a, nosi samo opremu UFC-a kako bi doprinjela evoluciji sporta. To je preporučio i drugima. Nažalost, samo mali broj sportaša uživa Rondinu popularnost pa je prilično neobično od Whitea čija kompanija vrijedi milijarde dolara, da od boraca traži žrtvovanje. Logičnije bi bilo da se UFC žrtvuje s obzirom da prema aktualnom izračunu tek 10 posto ukupne zarade kompanije (ne samo od Reeboka) odlazi borcima. Ostatak ostaje u kompaniji. Usporedbe radi, u drugim popularnim američkim sportovima poput NHL-a, NFL-a, NBA-ja, sportašima ide i preko 50 posto ukupne zarade. U boksu je stvar još drastičnija te upravo sportaši "pokupe" najveći dio kolača.

Stoga je lako zaključiti da su UFC borci s pravom nezadovoljni. Pogotovo oni koji su zarađivali desetke tisuća dolara po meču samo od sponzora, a sada bi mogli završiti u razredu koji dobiva tek 2500 dolara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI