White nije siguran kada će se McGregor vratiti, ali tvrdi: “Novac od PPV-a nije problem!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.06.2019 21:48h Autor:

Dana White i Conor McGregor

UFC će u rujnu mjesecu dobiti ujedinjenog prvaka lake kategorije kada međusobno rukavice ukrste Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier. No, kada bi trebao nastupiti bivši dvostruki šampion Conor McGregor? Odogovor na to pitanje i dalje ne znamo.

A prema intervjuu koji je predsjednik elitne promocije Dana White dao za ESPN, dojam je da ne zna niti on. Iako tvrdi da Irac želi povratak u kavez, život mu je očito toliko dobar da mu nije trenutačno sila vratiti se borbama.

“Što sam vam rekao uoči meča Mayweather vs. McGregor? Da ga možda nikada više nećemo vidjeti. Nisam li vam rekao to? A koliko puta se borio od tada? Jednom”, izjavio je prvi čovjek UFC-a te je dodao:

“Conor je u jedinstvenoj poziciji kao borac. Ima tonu novca. Njegov posao s viskijem ubija. Conor sada ima tu privilegiju da odigra vrlo kalkulirano, da čeka i da igra igru koju on želi. Tu je toliko još faktora za koje ljudi niti ne znaju.”

Promjena modela PPV prijenosa, a time i manje novca za velike zvijezde, nisu razlog radi čega Irca toliko dugo čekamo. Tako barem tvrdi White.

“Kada govorimo o PPV-u i borcima? To nije problem. Svi ti dečki će zaraditi svoj novac. Vjerujte mi. Mi smo puno pametniji od toga.”

No, analitičari vjeruju da je upravo to najveći kamen spoticanja McGregorovom povratku. Naime, UFC svoje prijenose sada prodaje preko ESPN+ PPV platforme, a brojke su znatno manje nego ranije baš kao i model raspodjele zarađenog novca. I dok je McGregor od nekih prošlih nastupa mogao zaraditi milijune dolara, sada to više nije tako jednostavno.

Hoće li se onda dogoditi toliko iščekivani revanš s Nurmagomedovim? White je ranije ovog tjedna rekao da je to cilj i promocije i samog McGregora. No, najprije treba pričekati meč protiv Dustina Poiriera u rujnu.

Povratak Tonya Fergusona je također zahtjevao Whiteov komentar s obzirom da bi pobjedom protiv Donalda Cerronea na UFC-u 238 ovaj bivši privremeni prvak mogao stići do niza od 12 uzastopnih pobjeda. Je li on tada sljedeći izazivač?

“Ne mogu vam to potvrditi. Sve je moguće. Ne znam tko će u tom meču dobiti batine, to je na njima. Vidjet ćemo”, zaključio je predsjednik UFC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI