White: Nelson bi bio sila u poluteškoj kategoriji!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.03.2012 08:12h Autor:

Roy Nelson (photo:HeavyMMA)

Kilogrami UFC-ovog borca Royja Nelsona vječna su inspiracija novinara koji često to pitanje serviraju čelniku promocije Dani Whiteu. Hoće li Nelson napokon spustiti kilažu, skinuti masno tkivo i doći u diviziju do 93 kilograma?

“Ne znam kako bi on to mogao napraviti. Ima dovoljno problema spustiti kile na nekih 115. Bio bih šokiran da to uspije napraviti. Možda se samo obrije i tako skine potrebne kile. Ne znam kako će u tome uspjeti”, izjavio je uz dozu humora White dodavši:

“Dosta mi je je govorancije o ovoj temi. Rekao sam mu da se obrije, da se ošiša, no ne želi slušati ništa što mu kažem. Neka mu bude.”

“Sviđa mi se Roy Nelson. On je čvrst momak s golemim srcem. Uvijek uđe u kavez i da sve od sebe. Ono što sam mu uvijek govorio jest da bih ga volio vidjeti da se napokon prihvati ovog posla na ozbiljan način i da pokuša skinuti nešto kila. Kada imaš bradu kao što on ima i kada imaš toliko srce…, a on još k tome zna kako nokautirati ljude.”

White se na kraju razgovora ipak malo uozbiljio…

“Da se spusti u polutešku diviziju, mislim da bi tamo bio stvarno velika kvaliteta. Bio bi zastrašujuć. Odlično hrva, ima odlično znanje partera, sjajnu bradu, mnogo srca i moć za nokautiranje svojih protivnika. Tko zna što bi Roy Nelson mogao postići da se potpuno preda sportu. No, da bi to mogao napraviti, najprije to mora željeti. Mora shvatiti ovo na ozbiljan način. Paziti što jede, ozbiljno trenirati i na dan borbe skidati mnogo kila.”

“Problem je taj što je Roy čitavu karijeru ovako težak. Nije naviknuo na skidanje kilograma. Tako da neka nova rutina neće biti lak zadatak za takvog borca”, zaključuje White.

Ispred Nelsona je obračun protiv Antonija Big Foot Silve na UFC-u 146. S obzirom na posljednje rezultate (tri poraza u četiri dvoboja) moglo bi se dogoditi da Nelson u slučaju poraza dobije otkaz u UFC-u unatoč simpatijama Dane Whitea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI