White: Ne možete imati najbolje borce na svijetu i dozvoliti im da prebijaju jedni druge svaki dan!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.05.2015 10:04h Autor:

Dana White

Nedavno je predsjednik UFC-a prozvao American kickboxing Academy da ne pazi dovoljno na svoje borce tijekom treninga i priprema za mečeva što je uzrok brojnim ozljedama. U posljednjem je intervju pojasnio što je pod tim mislio i što će UFC poduzeti da se ozljede svedu na minimum.

Posljednji u nizu ozlijeđenih je Khabib Nurmagomedov koji je drugi put ozlijedio isto koljeno zbog čega je morao ponovo otkazati meč s Donaldom Cerroneom. Dana White je najavio nove korake najjače svjetske MMA promocije kako bi se broj ozljeda smanjio, a među njima je i rehabilitacijski centar koji bi pružio potpunu njegu borcima.

"Ti bi momci trebali imati manje kontakta tijekom sparinga. NFL je to dokazao kroz svoje studije koje su napravili. Naravno da moraju sparirati, ali šteta koja se događa na treninzima je prevelika. Odgovor trenera je dobar. Ako se Cain Velasquez ne može boriti nitko neće zaraditi i neće biti plaćen. Od Caina pa do UFC-a. To onda nije za nikog dobro.", rekao je White.

"Ozljede se događaju, ali treba biti oprezan. Postavlja se pitanje jeli Nurmagomedov odradio cijelu terapiju nakon operacije prije nego se vratio treninzima i je li sve odradio kako treba. Napravit ćemo velik rehabilitacijski centar za borce. Kad se netko u NFL-u ozlijedi ne pošalju ga kući i ne kažu da se vrati kad se oporavi. Tamo učine sve da njihov igrač prođe pravu terapiju i sve što se poduzima kod ozljede. Tako ćemo i mi početi raditi sa svojim borcima. Nije sporno da je AKA jedan od najboljih timova, baš kao i akademija Grega Jacksona. Oni imaju najbolje borce na svijetu. No, ne možete imati sve najbolje i pustiti ih da se isprebijaju svaki dan. Ne možete to raditi. Oni trebaju imati kampove u kojima će netko s njima svaki dan raditi, a ne ih ozljeđivati.", dodao je Dana White.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI