White natuknuo: Jones će vjerojatno biti suspendiran na jako dugo vremena (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.10.2017 12:47h Autor:

Jon Jones

Predsjednik UFC-a Dana White je drugi dan zaredom morao odgovarati na pitanja o svom donedavnom prvaku, a danas “borcu-slučaju” Jonu Jonesu. U razgovoru za Sports Illustrated, čelnik elitne promocije je bio upitan bi li kazne za doping prekršitelje u UFC-u trebale biti rigoroznije. Tim pitanjem se i načela tema o problematičnom UFC prvaku čije prvo saslušanje vezano uz pad na doping testu na UFC-u 214 treba biti održano u prosincu.

“Da, nije da se ne slažem s tim, no USADA je ta koja se bavi s tim pitanjima. Mi se s time ne bavimo. Mi smo odustali od miješanja u takve stvari i prepustili smo to profesionalcima. Ali da, nije da se ne slažem s vama”, izjavio je White.

Sljedeće pitanje je bilo još direktnije: Treba li Jonesa doživotno suspendirati kao ponavljača, ako mu se dokaže da je svjesno uzimao doping?

“Legalno gledajući USADA je ta koja se bavi s tim i koja će odrediti kaznu. Mi ćemo se ponašati onako kako oni kažu jer će kazna biti usaglašena zajedno s Atletskom Komisijom. Nisam siguran hoće li to biti Komisija u Nevadi ili Kaliforniji, no to je nebitno. Radi se o državnom tijelu.”

“U biti država surađuje s USADA-om i oni određuju kakva bi kazna mogla biti. Ali, ako ga na koncu suspendiraju samo na tri mjeseca, onda mu moramo dati borbu. Legalno mu moramo dati da se bori jer s njim imamo važeći ugovor. Razumijete?”

Na pitanje ima li šanse da ćemo uskoro vidjeti meč koji “main stream” javnost najviše želi, onaj između Jonesa i Brocka Lesnara, predsjednik UFC-a odgovara:

“Sumnjam da će se to dogoditi. Iskreno sumnjam da je to moguće. Jon Jones će na koncu najvjerojatnije dobiti suspenziju koja će trajati jako dugo vremena.”

Da Jonesu i njegovom timu i ne ide previše dobro kada govorimo o internoj istrazi koju navodno provode, a koja bi trebala otkriti da je bivši UFC prvak nesvjesno uzeo kontaminirane suplemente, moglo se zaključiti i prema nekim drugim tekstovima u američkim medijima proteklih dana. Prvo saslušanje je zakazano za početak prosinca i tada bi Jonesova obrana trebala iznijeti svoje argumente.

Ukoliko se pokaže da je Jones svjesno uzimao steroide, prijeti mu čak četiri godine suspenzije kao ponavljaču. U slučaju nemarnosti radi uporabe kontaminiranih suplemenata, tada bi se kazna prema procjenama američkih medija mogla kretati između jedne i dvije godine suspenzije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI