White napokon poslao Conoru ULTIMATUM: Imaš vremena do ožujka ili ostaješ bez pojasa! Pametan si ti dečko…

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.01.2018 10:26h Autor:

McGregor i White

Predsjednik UFC-a Dana White je napokon poslao malo snažniju i jasniju poruku svom prvaku Conoru McGregoru. Govoreći u intervjuu za Yahoo Sports, šef elitne promocije je javno iskazao nezadovoljstvo odnosom sa svojom najvećom zvijezdom kojoj se ne žuri vratiti se u Octagon unatoč obećanju da će isto učiniti ukoliko ga se pusti na boksački dvoboj s Mayweatherom.

UFC-u je dosta čekanja stoga su Conoru dali ultimatum, ako se ne bude borio do ožujka, titula više neće biti u njegovom vlasništvu. To je ogromna promjena ponašanja čelništva UFC-a koje je do sada uglavnom “podržavalo” sve što je McGregor rekao i činio.

“Sviđa mi je meč između Nurmagomedova i Fergusona, ali Tony je privremeni prvak, a ja nisam uspio riješiti stvar s Conorom i dogovoriti se kada će se vratiti i  što se događa. Conor mora donijeti neke bitne odluke i to vrlo brzo. Ako čeka, a mislim da McGregor želi čekati do kolovoza, ali ako čeka do tada ili do rujna, to će biti gotovo dvije godine od kada je osvojio pojas. A to se ne može dogoditi”, jasan je ovaj put White koji se sada poziva na poštovanje i obaveze prema čitavom sportu koje Irac mora pokazati.

“Ne samo zbog poštovanja prema sportu, nego i zbog poštovanja prema drugim borcima. Ovo je igra vremena. Vrijeme je tvoj neprijatelj, kao i u svakom drugom sportu. Kada si profesionalni sportaš, vrijeme je tvoj neprijatelj i ne možemo dopustiti da se ovo sve odvija unedogled i da drugim dečkima ne damo priliku. Tony Ferguson je tu već duže vrijeme i prebija protivnike, Khabib je također zaslužio svoju šansu, a lista ide unedogled. McGregor je odradio dobar posao, zaradio je hrpu novca, pa ako odluči da se više ne želi boriti, ili da se ne želi boriti neko vrijeme, to je njegova stvar. To je njegov izbor i njegova odluka. Ali pojas mora ići dalje, moramo naći rješenje za njega u sljedećih nekoliko mjeseci”, ovaj put ne okoliša čelnik pomocije.

Na kraju dijela razgovora o McGregoru je bio još direktniji. Poslao je ultimatum Ircu!

“Dok je god Conor spreman prihvatiti meč do ožujka, možemo napraviti Khabit protiv Tonyja. I onda pobjednik dobije meč protiv McGregora za titulu. Ako se McGregor ne želi boriti, i ako želi čekati do sljedeće jeseni, tada ćemo napraviti meč između Tonyja i Khabiba, ali ne za privremeni, nego pravi naslov”, otkriva White.

Upitan plaća li UFC McGregora koliko on traži, predsjednik UFC-a odgovara:

“Nikada se nismo bojali platiti McGregoru koliko treba. On je taj koji nam zarađuje novac i mislim da smo mu sada dali jako lijepu ponudu, a on je pametan dečko. Mislim da će shvatiti što mu je činiti. Uvijek smo se uspjeli dogovoriti. To je na njemu, ali svakako ga ne tražimo da se vrati, a da ne zaradi novac. On će ga svakako zaraditi…”

Ovo je uistinu velika promjena ponašanja UFC-a prema Conoru McGregoru. Nezadovoljstvo tim odnosom očito već dugo tinja kada je u pitanju elitna svjetska MMA promocija. Čitavu 2017. McGregor je izbivao iz Octagona, a novi vlasnici kompanije se sada žele pobrinuti da se isto ne dogodi i u 2018. godini. Uostalom, vrijeme je da Irac ispuni svoj dio dogovora, s obzirom da je UFC prošlog ljeta svoj dio ispunio…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI