White: Jones je zbog svojih problema izgubio i do 20 milijuna dolara

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.11.2016 16:16h Autor:

Jon Jones

Svi problemi u koje se Jon Jones uvaljao proteklih nekoliko godina koštale su UFC novaca i živaca, a fanovi su propustili velike borbe o kojim možemo samo nagađati. No najveći gubitnik u cijeloj priči je bez sumnje sam Jon Jones.

Bivši prvak poluteške kategorije, poražen tek diskvalifikacijom, propustio je velike prilike za zaradu, kao i za svoje nasljedstvo možda i najboljeg borca u povijesti MMA-a. U razgovoru za LeBatard predsjednik UFC-a Dana White osvrnuo se na razočaravajuću situaciju svog najvećeg talenta.

“Da, on je definitivno mogao ući u povijest kao jedan od najvećih svih vremena. Ako pogledate sve ovo vrijeme koje je izostao, vjerojatno bi obranio titulu još nekoliko puta. Možda bi se sada borio u teškoj kategoriji, tko zna, ali kada radite stvari kakve on radi morate platiti cijenu.”

Jones trenutno plaća cijenu, odnosno služi jednogodišnju suspenziju, zbog pozitivnog doping testa koji ga je u srpnju udaljio od prilike da na UFC 200 priredbi vrati svoj pojas u borbi s čovjekom kojeg je već porazio, prvakom Danielom Cormierom. Istu titulu Jones je izgubio u 2015. kada je skrivio prometnu nesreću zbog koje je bio suspendiran, također na godinu dana.

“Izgubili smo puno novaca, puno smo uložili za ništa, a njegovo nasljedstvo je..reći ću vam ovo…nitko u povijesti borilačkih sportova nije uzeo ovako veliku pauzu i u povratku izgledao jednako kao u mlađim danima. Čak niti Muhhamed Ali. Tako da će biti zanimljivo.”

UFC je izgubio puno novaca, ali puno je izgubio i Jones. I dok se ne može s točnošću ustvrditi koliko bi Jones zaradio da se klonio problema White je ipak dao procjenu.

“Tko zna koliko je novaca izgubio. Mislim, da se popeo u tešku kategoriju i tamo borio za pojas, to je moglo biti veliko. Mogao je zaraditi 15 do 20 milijuna dolara.”

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI